Logo woerdensecourant.nl

Woningen voor senioren

Kamerik - Uit de woonvisie is gebleken dat in Kamerik behoefte is aan seniorenwoningen en dat er een duidelijke voorkeur bestaat voor (collectief) particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dat gaat nu van start op de kavel in het zuidoosten van de Knotwilgenlaan met CPO-project De Wilgenhof. Hier kunnen senioren samen woningen bouwen in de prijsklasse van 250.000 tot 350.000 euro.

Door Winny van Rij

"Je moet wel veel zelf doen en met elkaar regelen, maar het CPO biedt veel vrijheid en drukt de kosten," aldus wethouder Ivo ten Hagen. "Senioren blijven graag wonen in hun eigen dorp, waar zij sociale contacten hebben opgebouwd of waar hun kinderen wonen. Het is belangrijk dat er dan voldoende geschikte woningen zijn.''

Het gaat om circa tien middeldure levensbestendige woningen voor senioren. De gemeente start nu met de voorbereidingen, waarna er een wervingstraject volgt met informatiebijeenkomst. Meer informatie volgt binnenkort, belangstellenden kunnen zich alvast melden bij de heer A. Barelds van de gemeente Woerden, via barelds.a@woerden.nl of 14 0348. Dit is vrijblijvend, de inschrijving volgt pas na de informatiebijeenkomst.

Reageer als eerste