Logo woerdensecourant.nl


In een week leren zeilen in Woerden: de zomerzeilweken

Op de Cattenbroekerplas in Woerden kun je bij de Watersportvereniging deze zomer leren zeilen. Een week lang in de boot op het water met een overnachting in een hooiberghut aan de plas!

De zomerzeilweek is er voor iedereen met of zonder zeilervaring. Tijdens de zomer zeilcursus ben je kapitein in je eigen Optimist, begeleid door instructeurs in een volgboot. Het dagprogramma is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het programma omvat 5 dagen zeilles en watersport activiteiten. Je kunt aan het einde van de week volledig zelfstandig een Optimist varen. Iedere ochtend starten we om 9:30 uur en eindigt de dag om 16.30 uur, behalve op donderdag. Op donderdag willen we een vermakelijk avondprogramma organiseren en overnachten we in een leuke locatie naast de plas! Want naast de zeillessen willen we namelijk ook veel verenigingsplezier bieden. De instructeurs zullen gedurende de 5 dagen er voor zorgen dat er voldoende ontspanning is tussen de zeil- en instructiemomenten door. De dagen worden afgewisseld met theorie, tochtjes en behendigheidsspelletjes om met de boot te leren omgaan. In en uitstappen, peddelen, sturen, vastmaken aan de steiger, eruit vallen en er weer inklimmen enz. Natuurlijk rekenen we ook op mooi zomerweer zodat er genoeg gezwommen kan worden. Onze ervaren instructeurs zorgen voor plezier, maar leren je ook veilig zeilen. Op de laatste dag van de cursus wordt een vorderingsstaat afgetekend die je kunt gebruiken om ooit een officieel zeilcertificaat (CWO) te gaan halen of bij de vereniging te laten zien dat je zelfstandig een boot mee mag nemen om te zeilen. Op vrijdag willen we feestelijk afsluiten met een diploma-uitreiking waarbij alle ouders van harte welkom zijn.

Voorwaarde voor deelname aan de week: Je hoeft nog nooit gezeild te hebben maar je bent minimaal 8 jaar oud en hebt je zwemdiploma B. Je moet namelijk heel goed kunnen zwemmen.

De aangegeven kosten zijn voor het gehele programma en je bent gelijk lid van de Watersportvereniging Woerden. Dus ook na de cursussen kun je gewoon komen zeilen zonder extra kosten! Het avondeten op donderdag is inbegrepen in de kosten van de week. Wij zorgen voor alle benodigde kleding en materiaal, neem wel zelf een handdoek mee, je zwemkleding en een slaapzak voor de donderdag overnachting. De lunch is in principe niet inbegrepen, maar soms maken we wel zelf wat lekkers op de vereniging tijdens de week. Zorg zelf voor voldoende te drinken gedurende de dag.

Inschrijven via de website watersportwoerden.nl.

Reageer als eerste