Logo woerdensecourant.nl


SC Woerden sluit historische wedstrijd af met gelijkspel

De laatste wedstrijd van het standaard 1e elftal van de zondag van SC Woerden tegen OVV is in een 3-3 gelijkspel geeindigd.

Theoretisch was de ploeg van Roy Versluis en Herman Schreurs nog niet helemaal veilig. Als er op de andere velden geen gekke dingen zouden gebeuren was Woerden zelfs bij een "normale" nederlaag gewoon veilig.

Op het eigen veld begon Woerden de wedstrijd uitstekend. Er werd goed gevoetbald en binnen 18 minuten was het al 3-0. Antonio Cvetkovic scoorde 2x en Mervelinho Olijfveld 1x. Vlak voor rust scoorde OVV 3-1 en na de rust kantelde de wedstrijd. Om nacompetitie te ontlopen moest de club uit Oostvoorne minimaal gelijk spelen. Woerden werd slordig en liep met teveel mensen naar voren. OVV kwam op 3-3. Een uitslag waarbij alle partijen zich prima voelden.

De competitie is nu afgelopen. Woerden eindigde op een keurige 8e plaats. Met uitzondering van Nieuwerkerk pakte het van alle ploegen minimaal 1 punt.

De ploeg heeft met name tegen de grote jongens als Leonidas, Alphense Boys en Boshuizen laten zien dat het in de top van de 1e klasse thuis hoorde. Dat bleek ook in de oefenwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord welke beiden gewonnen werden. Tegen de mindere ploegen werden er echter teveel punten verspeeld.

Na het bericht dat SC Woerden met het prestatievoetbal op zondag zou stoppen hebben zowel de spelers als begeleiding het seizoen keurig afgemaakt en niets weg gegeven. Het team deed meer dan haar sportieve plicht. Volgend seizoen speelt Woerden met een standaard 1e elftal op zaterdag. Het begint in de 4e klasse.

Leonidas werd in de 1e klasse B de terechte kampioen en speelt volgend seizoen in de hoofdklasse. Alphense Boys, FC Boshuizen en VELO gaan via de nacompetitie een poging wagen om naar datzelfde niveau te promoveren. Zwervers en TAC '90 zijn rechtstreeks naar de 2e klasse gedegradeerd en DRL en Laakkwartier krijgen via de nacompetitie een herkansing om 1e klasser te blijven.

Na afloop van de wedstrijd werd er door de spelers en begeleiding een verkiezing gehouden wie de beste 3 voetballers van het seizoen waren. Jasper Attevelt werd 1e, Chamiel Hok a Hin 2e en Abou Ouaddouh 3e.

Reageer als eerste

Lees ook