Logo woerdensecourant.nl

THOR 2 pakt belangrijke punten in Utrecht.

Na een goede wedstrijd vorige week die met slechts één punt verloren werd, stond op deze wedstrijddag Synergo 6 op de planning. Met ongeveer 20 man is THOR naar hartje Utrecht gekomen om deze o zo belangrijke wedstrijd te spelen en/of te aanschouwen. Om degradatie te voorkomen, was louter een overwinning goed genoeg. Synergo staat namelijk slechts twee plaatsen boven THOR. Om dit resultaat te kunnen waarmaken, heeft er op woensdag een intensieve vaktraining onder leiding van Marc plaatsgevonden.

In de openingsfase van de wedstrijd ging het ongeveer gelijk op. THOR scoorde en daarna kwamen de tegenstanders direct met een antwoord. Mede dankzij de goals van Patrick is de eerste significante voorsprong voor THOR met een stand van 5 - 7. Synergo hadden we geheel onder de duim. Zij speelden korte aanvallen zonder grote kansen, terwijl de aanvallen van THOR volop (grote) kansen bevatte. Echter lukte het niet om dit door te zetten en zo de wedstrijd vroeg te beslissen. Uiteindelijk wist Synergo twee doelpunten te scoren, waardoor het gelijk kwam te staan. Enkele minuten voor rust, wisten de tegenstanders zelfs de 8 - 7 te scoren wat tevens de ruststand was van de wedstrijd.

THOR stapt weer scherp uit de kleedkamer na de tactische woorden van Marc met een duidelijke taak: de wedstrijd weer naar ons toe trekken zoals in de eerste helft! Dit bleek moeilijker dan gedacht, aangezien we Synergo de kans hadden gegeven om terug in de wedstrijd te komen. Kort na rust volgt een dubbele wissel in het vak van Manon, Demi, Lars en Dylan, omdat dat vak, ondanks de vele kansen, niet tot scoren kwam (en daar gaat het uiteindelijk om). Lieke kwam er in op de plaats van Demi en Damian op de plaats van Dylan. Mede door deze aanpassing lukte het weer in om beide vakken te scoren.

Aan beide kanten vallen doelpunten. Echter speelden de tegenstanders de eerste fase van de tweede helft beter dan THOR. 15 minuten voor het einde kijkt THOR zelfs tegen een achterstand van 3 punten aan (13 - 10). Maar THOR is nog niet uitgestreden, want alleen een overwinning was goed genoeg. Met opgeheven hoofd werd het begin gemaakt wat een doelpunten reeks bleek te worden. THOR was in staat om op het belangrijkste moment van de wedstrijd een serie van 5 opeenvolgende, stuk voor stuk epische doelpunten te scoren! Ook kwam Marc nog in het veld op de plaats van Danny.

Na een ongekend spannende slotfase waarin THOR de tegenstanders zag terugkomen naar 1 punt achterstand, stond er nog ongeveer 2 minuten op de klok. Rustig uitspelen dus. Het aanvalsvak vervulde deze opdracht goed. Met een aantal lange aanvallen op rij waarin weinig risico werd genomen, tikten de minuten weg. Echter kreeg Synergo nog wel drie kansen om de gelijkmaker te scoren.

Op de bank én in het veld was de spanning om te snijden. Gelukkig slaagde Synergo er niet in om te scoren en na het laatste fluitsignaal (eindstand 14 - 15) dat luidt over het veld te horen was, kon er met een opgelucht hart een borreltje gedronken worden na een, en hiermee citeer zowel ik als meerdere toeschouwers, “wedstrijd die een genot was om te zien.” Echter staat volgende week de volgende uitdaging op de planning. ODIK komt op bezoek in Harmelen. Om degradatie te voorkomen, moet ook deze wedstrijd gewonnen worden. ODIK staat namelijk slechts één luttele punt boven THOR. Komt dus allen om 14:00 uur naar het veld en help THOR 2 naar de overwinning!

Danny Looman namens THOR 2

Doelpuntenmakers:

Patrick Nap         (6x)

Danny Looman (3x)

Manon Gerritsen (3x)

Lars Catsburg        (1x)

Demi van ‘t Hoog (1x)

Damian van der Neut (1x)

Reageer als eerste