Afbeelding

Voetbalkantine decor voor repetitie nieuwe musical

Algemeen 221 keer gelezen

Geen voetbalkreten maar kerkklokken waren afgelopen zondag te horen in de kantine van het Woerdense Sportlust ‘46. Musicalvereniging SterAllures mocht die ruimte gebruiken om een grootschalige repetitie te houden voor de komende uitvoering van de musical De Klokkenluider van de Notre Dame. Deze familievoorstelling zal vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart te zien zijn in Theater Het Klooster in Woerden. Kaarten voor een van de vijf voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster, www.kloosterwoerden.nl.

De Klokkenluider van de Notre Dame speelt zich af in een middeleeuws Parijs. Centraal in de musical staat de onmogelijke liefde van een gebochelde klokkenluider voor een beeldschone zigeunerin. Het verhaal begint tijdens het jaarlijkse zottenfestival, het Parijse equivalent van de Woerdense Koeiemart. Hier wordt het lelijkste gezicht van Parijs gekroond tot Koning der Dwazen. Esmeralda zingt en danst het hoogste lied en trekt daarmee ieders aandacht. Niet alleen Quasimodo, die al zijn leven lang opgesloten zit in de klokkentoren van de Notre Dame, maar ook de kerkvader Dom Frollo en de vrijheidsstrijder Gringoire vallen als een blok voor haar charmes. Hun gepassioneerde liefde leidt tot dramatische verwikkelingen. Wie zal Esmeralda’s hart weten te veroveren? En tegen welke prijs?

De Klokkenluider van de Notre Dame is een hartveroverende musical vol spanning en dramatiek. Een voorstelling waarbij je geregeld op het puntje van je stoel zit, maar waarbij ook veelvuldig een bevrijdende schaterlach klinkt. De musical zit vol schitterende ballades en aanstekelijke ensemblenummers, waarvan de melodieën nog dagenlang door je hoofd blijven zoemen. Met schitterende hoofdrollen van de debutanten Mark van der Wal als een eerder vertederende dan afschrikwekkende Quasimodo en de lieflijke Vonne Starreveld als een betoverende Esmeralda. Met oude getrouwen als Alain Tijs in een sterke vertolking van de wrede Dom Frollo en Esther Eskes als de komische spring-in-het-veld Valentine, een van de drie ‘stenen’ vrienden van Quasimodo. En met kleurrijke bijrollen voor de bevolking van Parijs en de rondzwervende zigeunergroep die ieder op hun eigen wijze een schilderachtig bestaan leiden.

Meer informatie is te vinden op de website www.sterallures.com , de facebookpagina www.facebook.com/SterAlluresWoerden of de website van Het Klooster, www.kloosterwoerden.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04
• Naomi Brehm.
Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel Nieuws 19 apr, 15:41
• De jonge boompjes aan het Waterhoenlaantje zijn door vandalen afgebroken.
Jonge boompjes net aangeplant, nu alweer kapot Nieuws 19 apr, 12:19
• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 19 apr, 11:46
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31