• Meta en Marieke.
• Meta en Marieke. Foto: PureMoments Fotografie
ingezonden

Meta en Marieke combineren suppen en koeken bij Sportsaeck

Nieuws 884 keer gelezen

WOERDEN • Een dagdeel lekker suppen op de Woerdense singels en genieten van goede koffie en zelfgebakken koek of gebak zijn een perfecte combinatie, vinden Meta Stouthart en Marieke Stuiver. Ze brengen het dan ook samen in Sportsaeck en Koffiesaeck aan de Nieuwstraat.

Bij suppen is er al snel het beeld van spelevaren op een board. Voor Marieke is dat als Nederlands kampioen 200 meter sprint wel anders. “Bij wedstrijden gaat het om kracht, uithoudingsvermogen, balans en focus.’’ 

Ze heeft daarvoor een speciale wedstrijdboard waar de recreant vrij snel af zal kukelen. Daarom heeft Sportsaeck veertig boards te huur voor de recreant. Omdat een op vijftien beginnelingen daar toch nog van afvallen, geven Marieke en Meta cursussen. Marieke: “Je kunt een supboard huren en zelf het water opgaan, maar veel mensen ontdekken dan dat het moeilijker is dan gedacht. Door onze lessen word je zekerder en beleef je meer plezier aan het suppen. In één tot vijf lessen leer je onder andere waar je moet staan, een goede peddelslag, sturen en vallen. Veiligheid staat voorop, dus je moet wel een zwemdiploma hebben.” De groepslessen zijn op dinsdagavond en donderdag, maar privélessen zijn ook mogelijk.

Sportkoeken

De sup-boards liggen voor het grijpen in de ruimte achter de koffiebar van Koffiesaeck. Er is ook een grote board voor zes volwassenen of tien kinderen. Meta en Marieke verhuren ze onder andere voor kinder- of bedrijfsfeesten. Dat past goed bij de horeca-activiteiten die Meta voornamelijk leidt. “Ik ben een kleindochter van Bakker Stouthart in Driebruggen en heb affiniteit met horeca. Als je een dag gaat suppen, wil je plezier hebben en genieten. Dus bij binnenkomst of na het suppen goede koffie of thee met een van de vijf koeken of een van de gebakjes die ik allemaal zelf maak. Er zijn ook sportkoeken met veel eiwitten en zonder geraffineerde suikers. Je kunt ook een gevulde picknickmand mee krijgen of hier een high tea houden. De supboards liggen in een comfortabele ruimte en er is een nette kleedruimte. Dat hoort ook bij onze gastvrijheid. En de koffiebar is er ook voor mensen die niet gaan suppen.”

Singel rond

Met de aangeleerde vaardigheden en een sportkoek als energie zullen recreanten geen wedstrijdniveau halen, maar een rondje van drie kilometer de singel rond moet zeker lukken. Dat is ook het ambitieniveau van Meta en Marieke met hun Sportsaeck. Meta is door Marieke ook gaan suppen en is inmiddels sup-instructeur. Anderzijds helpt Marieke in de koffiebar. Sportsaeck is daardoor een bedrijf dat ze als vriendinnen echt samen doen. Marieke: “We willen mensen blij maken door ze lekker buiten te laten bewegen en hier binnen elkaar te ontmoeten.” 

www.sportsaeck.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Harleydag in 2023.
Harleydag Woerden gaat dit jaar niet door Nieuws 20 uur geleden
• Sportlust '45 houdt een veiling.
Veilingavond Sportlust '46 met Peter Heerschop Nieuws 21 uur geleden
• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 23 uur geleden
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 16 mei, 11:27
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws 16 mei, 11:01
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws 16 mei, 10:51
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport 16 mei, 10:49
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws 16 mei, 10:47