• Cor Remmerswaal, Jacco van Elk en Lauw Uittenbogaard.
• Cor Remmerswaal, Jacco van Elk en Lauw Uittenbogaard. Foto: aangeleverd

‘Met Cor pakt door probeer ik mijn steentje bij te dragen’

Nieuws 2.315 keer gelezen

ZEGVELD • Ruim anderhalf jaar na het vertrek van de kapsalon, is de leegstaande ruimte in De Milandhof in Zegveld weer gevuld. Cor pakt door, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk biedt, heeft zijn intrek genomen in het pand. 

Via de locatie gaan medewerkers van Cor pakt door in groepjes op pad om bij particulieren en bedrijven allerlei werkzaamheden te verrichten. “Het kan van alles zijn, van het onderhouden van het groen tot helpen in de keuken van een horecagelegenheid”, vertelt Cor Remmerswaal. 

Hij is de bedenker van het concept dat een duidelijk maatschappelijk tintje heeft. “Door een klus aan ons uit te besteden, zorgt een particulier of bedrijf ervoor dat mensen die moeilijk aan het werk komen zinvol bezig zijn.” 

Leefbaarheid

Het bedrijf is onderdeel van De Milandhof. En dat is volgens Remmerswaal niet voor niets. “Ik ben penningmeester van de stichting die De Milandhof beheert en wil dat het goed gaat met ons dorpscentrum. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid in Zegveld.” 

Omdat De Milandhof te weinig subsidie ontvangt, is ze voor haar inkomsten sterk afhankelijk van de commerciële activiteiten die er plaatsvinden. Naast restaurant Spies & Spijs is het dé locatie voor vergaderingen, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeestjes, congressen en evenementen. 

Het loopt goed. “Er komen hier elke week duizenden mensen over de vloer”, zegt bedrijfsleider Jacco van Elk. Hij is blij met de komst van het bedrijf. “Er is binnen De Milandhof genoeg te doen, dus het is fijn dat wij straks gebruik kunnen maken van de diensten van Cor pakt door.” 

Verduurzamen

Door de inzet van de medewerkers van Cor pakt door kan het dorpshuis de kosten beter in de hand houden. Dat is volgens Van Elk belangrijk, “want we willen het pand stapje voor stapje verduurzamen. Het begint met isoleren. Uiteindelijk willen we ook van het gas af en vloerverwarming aanleggen. Het gaat om mooie uitdagingen die tegelijkertijd veel geld kosten.”

Remmerswaal heeft bewondering voor de manier waarop De Milandhof het doet. “Tot een paar jaar geleden zaten er nog een tandartspraktijk, verzekeringskantoor, kapsalon en een vestiging van Kind & Co in het gebouw. Die zijn allemaal vertrokken. De Milandhof ging niet bij de pakken neer zitten en wist alle leegstaande ruimtes weer een invulling te geven. Dat vind ik razend knap. Met Cor pakt door probeer ik mijn steentje bij te dragen. Samen zorgen we voor meer inclusiviteit, reuring én leven in het centrum van Zegveld.” 

‘Werk in overvloed’

Volgens Remmerswaal ‘is er werk in overvloed’ voor de mensen van Cor pakt door. De werkzaamheden variëren van onderhoud, groenvoorziening en horeca tot eenvoudig werk als het opruimen van zwerfvuil na een groot festival. “Niets is ons te gek. Van elke klus is iets voor onze medewerkers te maken.” Wie interesse heeft, kan een e-mail sturen naar: corpaktdoor@milandhof.nl.

Floris Bakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 20 uur geleden
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws gisteren
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws gisteren
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport gisteren
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws gisteren
• Ruurd Walinga als pomphouder in 'Ik zou maar thuis blijven'.
Cabaretviering in Woerdense Maranathakerk Nieuws 16 mei, 09:18
• Mirjam Gijsbertsen koppelt als coördinator van Buurtgezinnen gezinnen aan elkaar.
Buurtgezinnen koppelt gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin Nieuws 15 mei, 15:46