Afbeelding
Foto: Gemeente Woerden

Mevrouw Egmond-Dekker viert haar 101ste verjaardag met hoog bezoek

Nieuws 547 keer gelezen

WOERDEN • Mevrouw Egmond-Dekker kreeg maandagochtend bezoek van burgemeester Victor Molkenboer. Hij kwam haar feliciteren met haar 101ste verjaardag.

Annie Egmond-Dekker werd op 5 mei 1923 geboren in Anna Paulowna. Dat ze een dochter gekregen was extra bijzonder voor haar ouders. Zij hadden eerder hun dochter Anna verloren aan tbc. Volgens haar vader was de geboorte van een meisje de wens van Anna.

Annie deed de MULO in Den Helder, waar tussen haar schriftelijk en mondeling examen bombardementen plaatsvonden. Na de MULO deed ze een opleiding naaien en nuttige handwerken. Ze werkt daarna in een modeatelier en als handwerkjuf.

Omdat haar moeder een tijd ziek was, zegde Annie haar baan op om te gaan helpen in de winkel van haar ouders. Zij hadden een drogisterij in Anna Paulowna. In het begin vond Annie het werken als drogist niet leuk. Later kreeg ze er wel plezier in en nam ze de winkel zelfs over.

In 1954 trouwde Annie met Gerrit Otten, met wie ze in 1957 dochter Carolien kreeg. Het huwelijk strandde in 1962. Jaren later kwam ze in contact met een klasgenoot van de lagere school: Coen Egmond. In 1985 trouwden ze en de twee hadden mooie jaren samen met dagtochtjes en vakanties.

Toen zijn gezondheid in 2010 achteruit ging, wilde Annie graag dichter bij haar dochter in de buurt wonen. Daardoor verhuisde ze op haar 88ste van haar geboortehuis in Hoorn naar een appartement in Woerden. In 2013 overleed Coen.

Hoewel Annie sindsdien alleen woont en Woerden minder goed kent, is ze heel blij met haar plekje met uitzicht op de Oude Rijn. Ondanks haar doofheid en de afhankelijkheid van rollator en rolstoel, geniet ze nog steeds van het leven. Zo gaat ze elke week met haar dochter en schoonzoon op pad voor een lunch of bezoekje aan een tuincentrum of handwerktentoonstelling.

Het geheim van haar hoge leeftijd zit volgens Annie in haar genen. Haar vader werd 79 en haar moeder bijna 91. “Blijkbaar kom ik uit een sterk geslacht.”

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Harleydag in 2023.
Harleydag Woerden gaat dit jaar niet door Nieuws 16 mei, 17:14
• Sportlust '45 houdt een veiling.
Veilingavond Sportlust '46 met Peter Heerschop Nieuws 16 mei, 16:32
• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 16 mei, 14:54
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 16 mei, 11:27
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws 16 mei, 11:01
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws 16 mei, 10:51
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport 16 mei, 10:49
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws 16 mei, 10:47