vrijdag 29 maart

Mannenochtend
10:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Deze keer brengen de mannen na de koffie een bezoek aan het bedrijf Van Leeuwen Sleufloze Technieken (VLST) in Woerden. Sleufloze technieken is een verzamelnaam voor het aanleggen van ondergrondse infrastructuur waarbij de grondoppervlakte zo min mogelijk verstoord wordt voor het kruisen van wegen, spoorwegen, waterwegen en ondergrondse infrastructuur.

zaterdag 30 maart

'Paasfeest in de wijk'
10:00, Woerden, verschillende locaties
Op verschillende plekken in Woerden wordt het 'Paasfeest in de wijk' georganiseerd. Er is koffie met iets lekkers, ontmoeting en een spel speciaal voor kinderen. Iedereen is welkom in Snel & Polanen (speeltuin Snellerpad), het Staatsliedenkwartier (veld naast mr. Joekespad), het Schilderskwartier (schoolplein Keerkring) en de Bomenbuurt (speeltuin Hazelaarstraat). Meer informatie op onderstaande website.
www.gergemwoerden.nl

Open ochtend
10:00-12:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Bezoekers worden ontvangen met koffie/thee met wat lekkers, er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief gebruik maken van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom om langs te komen. www.logeerhuisbredius.nl

Rondleiding door Het Klooster
11:00-12:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

Zangavond
19:30, Kamerik, Hervormde Kerk, Burg. Talsmaweg 18
Onder leiding van Cees van der Slik zingt koor 'Immanuël' uit Kamerik een aantal liederen. Tussen de liederen door wordt het lijdensevangelie uit Mattheüs gelezen. De avond is een afsluiting van de stille week en bedoeld om toe te leven naar Pasen. Muzikale medewerking wordt verleend door Jan Verweij (orgel) en Anita Hoogendoorn (dwarsfluit). Er is een collecte voor de onkosten.

Matthäus Passion
20:00, Woerden, Bethlehemkerk, Oudelandseweg 50
Uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Het publiek hoort koorwerken, aria's en koralen. Aan de uitvoering werken mee: gemengd koor Preludium, Instrumentaal Ensemble Intermezzo, Willeke van Braak (sopraan), José Marchal-Donkersloot (alt), Bart-Jan Top (tenor) en Maarten Koopman (bas). Toegang is vrij. Wel is er een collecte.

Disco bij Mikey's Café
20:00-01:00, Woerden, Mikey's Café, Leidsestraatweg 7a (tegenover Domino's Pizza)
Mikey's Café trakteert iedereen op een gratis toegankelijke disco-dans avond. DJ Mac the Knife van de Company 5 discoshow draait danstracks uit de 70's, 80's en 90's, ondersteund door de flitsende lichtshow van de Company 5.

maandag 1 april

BatensteinBuiten weer open
10:00, Woerden, BatensteinBuiten, Van Helvoortlaan 40 Batenstein
Buiten opent op tweede paasdag weer haar deuren voor het zomerseizoen. Tussen 10.00 en 12.00 kunnen kinderen langskomen om eieren te zoeken en te schilderen. Vanaf dinsdag 2 april is de spetter-, sport- en speelplaats dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur geopend.

dinsdag 2 april

Repair Café Kamerik
14:00-16:30, Kamerik, Nijverheidsweg 15
Inwoners kunnen langskomen om kleine elektrische apparaten en kleding te laten repareren. Er staan naaisters en elektriciens klaar om te helpen.

woensdag 3 april

Danstheater 'Adi(c)sco'
19:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
‘Adi(c)sco’ van Club Guy & Roni Invites is een oneindige danstrip. De dansers gaan op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen: ofwel verslaving (addiction). De maker wil met deze voorstelling de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten. Kaarten à 19,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 4 april

'Loskomen'
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Vierde comedyshow van Fabian Franciscus. Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij. In die tijd verloor ik soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf. En precies dat wil ik op dit moment ook weer; even loskomen! Loskomen van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven...En misschien gun ik jou dat ook wel heel erg. Maar, gun jij jezelf dat? Zullen we samen, loskomen? Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

vrijdag 5 april

Het Hiernogmaals
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg brengen een vrolijke en ietwat vreemde theatrale belevenis in het theater. Ze staan er weer garant voor dat het anders wordt dan je verwacht. Onzinnige humor en schijnbare zinnigheid, verpakt in dialogen, verhalen en liedjes. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via de website van Het Klooster. www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 6 april

Repair Café Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Inwoners kunnen bij het Repair Café terecht om samen met vakkundige vrijwilligers kapotte spullen repareren. Te denken valt aan huishoudelijke apparaten, fietsen en speelgoed. Maar ook kunnen mensen langskomen om kleding te herstellen.

Boekenbeurs
10:00-14:00, Woerden, verenigingsgebouw, Waardsedijk 13
Harmonie de Vriendschap houdt een grote boekenbeurs. Er zijn veel nieuwe boeken, variërend van thrillers tot geschiedenis en moderne literatuur. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het gebouw. Parkeren is gratis en kan voor de deur. De koffie staat klaar.

Kleding(ruil)beurs
11:00-16:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Op deze dag kun je kleding en accessoires die je zelf niet meer hoeft, ruilen voor kleding die een ander niet meer draagt. De huiskamer ligt en hangt op deze dag vol met kleding, tassen, sjaaltjes, sieraden, schoenen en hoofddeksels en uiteraard is er ook koffie. Wie alleen langs wil komen om wat uit te zoeken is eveneens welkom. Een bijdrage in de fooienpot wordt op prijs gesteld. Wie kleding in wil brengen, kan deze op vrijdag 5 april tussen 9.00 en 12.30 uur inleveren.

Het Hiernogmaals
15:00 en 20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Voorstelling van vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg. Voor details: zie vrijdag 5 april.

Lenteconcert
19:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Koor Bravour verzorgt samen met het Utrechtse gezelschap Nooit Meer Eenzaam een lenteconcert. Smartlappentheaterkoor Nooit Meer Eenzaam brengt een breed Nederlandstalig repertoire. De koorleden staan niet statisch op het toneel, maar brengen hun repertoire met passie. Nooit Meer Eenzaam staat bekend om zijn theatrale uitvoeringen van de nummers. Koor Bravour heeft nieuw repertoire ingestudeerd dat zij graag aan de bezoekers wil laten horen. Entreeprijs is (inclusief koffie/thee) 10 euro. Bestellen van kaartjes kan via www.bravour.nl Aan de zaal is de prijs 12 euro.

Bingo
20:15-23:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronden de kaart vol voor het 57e getal? Dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Een setje bingokaarten voor dertien ronden bingo kost 10 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip uit de Voorstraat. De kantine van de sportclub is vanaf 19.00 uur geopend en de bingo vangt om 20.30 uur.

Goud van oud
20:30, Harmelen, recreatiecentrum H2O, De Uithof 1
Tijdens deze avond zal DJ Iano golden oldies uit de jaren 70, 80 en 90 draaien, maar ook op verzoek muziek van later. Er is voldoende parkeergelegenheid. Bij de entree krijgen bezoekers een gratis welkomsdrankje. Tickets à 11 euro (inclusief garderobe) zijn online te bestellen via de website. Bij bestelling van vijf kaarten, is de laatste gratis.
www.rc-productions.nl

zondag 7 april

Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)
11:30-12:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Kira Kool is een performer en maakt theater voor kinderen en volwassenen. Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt, maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar oud. Duur 40 minuten. Kaarten à 9,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.