Inzameling tijdens viering St. Patrick's Day

woerden • Op initiatief van de Ierse Nederlander Ier Declan Bonner werd er op zondag 17 maart voor de eerste keer St. Patrick’s Day gevierd in Woerden.

Het feest draait om gemeenschapsgevoel waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Tijdens de feestelijkheden werd er geld ingezameld voor het aanbieden van gratis muzieklessen in Het Klooster. “We willen iedereen de kans geven om de kracht te ervaren die muziek heeft om mensen samen te brengen", aldus Bonner. Tijdens het Ierse feest in Café Victoria werd er 259 euro opgehaald. Het Klooster gaat het geld inzetten om kinderen uit gezinnen met een lager inkomen de kans te geven om muzieklessen te volgen.


Aanbieders workshops gezocht

woerden • Beweegteam Woerden is op zoek naar nieuwe workshop-aanbieders voor 'Sjors, ontdek je talent!'. Via dit sport- en cultuurstimuleringsprogramma kunnen basisschoolleerlingen hun talent ontdekken, zonder direct lid te worden.

Zzp'ers die bijvoorbeeld hout bewerken, kunnen koken, vloeiend Spaans, Frans of Duits spreken, een instrument bespelen of een ander talent hebben, mogen zich aanmelden. Het is wel belangrijk dat de aanbieder het leuk vindt om met kinderen te werken. Wie de mogelijkheden wil bespreken, kan contact opnemen met coördinator Miranda van der Heul via: 06-58772402 of e-mail: sjors@beweegteamwoerden.nl.

q  www.beweegteamwoerden.nl


'De ongelovige Thomas'

harmelen • In de Open Poort in Harmelen is zondag 7 april een gezinsdienst met als thema 'De ongelovige Thomas'. Het verhaal begint bij het laatste avondmaal van Jezus en zijn leerlingen. Na het sterven van Jezus en zijn opstanding is het Thomas die weigerde te geloven in de herrijzenis. De dienst begint 10.00 uur en iedereen is welkom om die bij te wonen. 


Donatie voor Sleutelclub 

kamerik • De Sleutelclub in Kamerik heeft van Lionsclub Woerden een donatie ontvangen om de werkzaamheden met en voor senioren voort te kunnen zetten. 

Sinds een paar jaar stelt de Sleutelclub op donderdagmiddag het Ambachtshuis open voor senioren. De middag is bedoeld voor ouderen die geen hobbyruimte (meer) in huis hebben, niet over het juiste gereedschap beschikken of gewoon gezellig met elkaar willen knutselen. Het lidmaatschap is gratis. 

De Sleutelclub laat weten blij verrast te zijn door de genereuze donatie van Lionsclub Woerden.

q  www.sleutelclubkamerik.nl