Wisselende resultaten Woerdense ploegen

regio • Wisselende resultaten het afgelopen weekend voor de voetbalclubs uit de gemeente Woerden. SCH '44, Siveo '60 en VV Kamerik wisten hun wedstrijd te winnen. Sportlust ‘46 en VEP speelden gelijk en SC Woerden leed een nederlaag.

Het leek er kortstondig op dat Sportlust ‘46 de wedstrijd tegen Unitas in extremis naar zich toetrok. Na de openingstreffer van Ahmed al Mahdi in blessuretijd, maakte de ploeg uit Gorinchem drie minuten later de gelijkmaker. "Dit vormt nu precies de essentie of je aan het eind van het seizoen wel of niet een prijs wint", concludeerde trainer Jochem Twisker na afloop. "Op dit soort momenten mis je de absolute wil om te winnen. Tegelijkertijd hebben we nog alles om voor te spelen."

SCH ‘44 deed zaterdag goede zaken. De ploeg van Nils Peters wist op bezoek bij Delta Sports ‘95 met 1-3 te winnen. Een knappe zege, aangezien de ploeg uit Houten in 2024 nog niet heeft verloren. Thijs Ebskamp schoot de ploeg uit Harmelen op gelijke hoogte, waarna Jasper de Bree op zijn beurt nog tweemaal de bal tegen het net wist te schieten.

Siveo moest zaterdag in het thuisduel tegen Gouda tot het uiterste gaan om de hekkensluiter eronder te krijgen. Voor de rust viel er feitelijk weinig te beleven. Het was Gouda dat na een kwartier spelen de openingsgoal maakte. Na de thee was het direct raak toen Sjoerd Blonk uit een voorzet van broer Luuk fraai wegdraaide en beheerst binnen tikte (1-1). Een domper volgde toen vervolgens Gertjan Brak rood kreeg nadat hij reageerde op een natrappende tegenstander bij wie geel volstond.

Siveo liet zich niet ontmoedigen en kreeg ook al snel de beloning. Gerwin Verlaan reageerde attent met een enorme spurt van een misser in de Goudse defensie (2-1). Er volgde een hectische slotfase met kansen aan beide zijden. De beslissing viel in de 80e minuut. Luuk Blonk tikte attent binnen op aangeven van Gerwin Verlaan (3-1). Met de broodnodige driepunter neemt Siveo in ieder geval fors afstand van de rechtstreekse degradatieplaatsen.

In dezelfde competitie hielden VEP en Rohda ‘76 elkaar in evenwicht. "In de eerste helft waren wij beter", analyseerde trainer Pieter Ooms na de wedstrijd. "Zo raakte Wessel de Rouw de lat En ging een kopbal van Lars van der Sluis net over het doel." In de tweede helft kwam Rohda '76 beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet. Ooms was gematigd tevreden. "We kunnen stellen dat een directe concurrent ons niet is gepasseerd en historisch gezien is dit voor VEP een lastige uitwedstrijd."

SC Woerden ging in eigen huis met 1-2 onderuit. Be Fair toonde zich te sterk en zo wordt het voor de ploeg van Martijn Verkerk steeds ingewikkelder om zich rechtstreeks te handhaven. Martin Ebrahim Kheil deed na een 0-2 achterstand iets terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat.

In de vijfde klasse wist VV Kamerik wederom te winnen. Ditmaal was het met 3-2 te sterk voor Stolwijk. Voor de Kamerikse ploeg kwamen Nick van Zijl, Sam van Zijl en Michel van Schaik tot scoren.