Jongeren proberen in bouwkraan te klimmen

woerden • Jongeren hebben deze maand al twee keer geprobeerd in een hijskraan te klimmen die op een bouwplaats in Woerden staat. 

Bij de eerste poging, om 02.00 uur ‘s nachts, was er een luid alarm afgegaan. Toen agenten met een politiehond een kijkje namen, troffen ze meerdere jongeren aan op het terrein. Opvallend was dat één van de jongens een bodycam op zijn hoofd droeg. De jongeren hebben elk een bekeuring van 110 euro gekregen omdat ze zich bevonden op een verboden terrein.  

De politie waarschuwt jongeren om niet meer te proberen in de hijskraan te klimmen. ‘We weten niet of dit één of andere challenge is voor social media, maar denk na. Dit is echt de likes niet waard! Wij willen geen gevallen jongeren bij een hijskraan vinden en vervolgens aan de ouders het slechte nieuws vertellen.’


Gemeentekantoor langer open

woerden • Het gemeentekantoor van Woerden is vanaf 2 april op alle werkdagen langer open. Dit omdat veel inwoners een nieuw reisdocument willen aanvragen. 

Bijna 10 jaar geleden is de geldigheidsduur van een paspoort en identiteitskaart gewijzigd van 5 naar 10 jaar. Daardoor verlopen er nu veel paspoorten tegelijk. De verwachting is dat hierdoor de komende tijd extra veel aanvragen binnenkomen voor paspoorten en identiteitskaarten.

De nieuwe openingstijden zijn: maandag van 8.30 tot 19.30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Vanaf dinsdag 16 april is het gemeentekantoor op dinsdagavond extra open. Inwoners kunnen dan tussen 17.30 en 19.30 uur een afspraak maken. Dit geldt alleen voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs, of ID-kaart.