Kwintes stopt met aanbieden ambulante zorg

woerden • Kwintes stopt vanaf 1 september met het aanbieden van ambulante zorg in Woerden. Deze zorg (geregeld via de Wmo) krijgen mensen die ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te blijven wonen en om mee te doen in de samenleving.

Kwintes zou haar cliënten inmiddels hebben geïnformeerd over de situatie. De zorg wordt gestopt omdat de zorgorganisatie niet uitkomt met de tarieven van de gemeente. De gemeente is nu verantwoordelijk voor de overdracht van de cliënten naar een nieuwe zorgaanbieder. 

Progressief Woerden en LijstvanderDoes maken zich zorgen en hebben schriftelijke vragen ingediend. De fracties willen weten wat de reden is voor het besluit van Kwintes om te stoppen met het verlenen van zorg. En of de aankondiging bij cliënten en hun naasten tot onrust heeft geleid. Verder vragen ze zich af of het besluit consequenties heeft voor het zorgpersoneel van Kwintes en of de gemeente al in gesprek is met andere zorgverleners.


Tesla te water

zegveld • Een Tesla is vrijdagavond op de Hazekade in Zegveld in het water beland. 

De bestuurder kon via het dakraam uit de auto klimmen en bleef ongedeerd. De auto liep al snel vol met water en lag deels onder water. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.