Expositie met een Albanees tintje

woerden • Leden van Schilderclub Woerden exposeren op zaterdag 21 en zondag 22 april hun werken in de TechnoHUB. 

Het afgelopen jaar werkten de leden aan verschillende opdrachten. Er is dan ook een verscheidenheid aan werk te zien, variërend van mono prints en een stad in 3D-perspectief tot oude opgepimpte (kringloop-) schilderijen en schilderijen waarbij aandacht is besteed aan het aanbrengen van diepte in het werk. 

Schilderclub Woerden bestaat uit 42 leden die in twee groepen wekelijks op woensdag schilderen onder begeleiding van Peter Kempeneers. Dit seizoen kregen de leden ook nog les van van Arben Brahimaj, de getalenteerde schilder en schilderdocent, afkomstig uit Albanië. Dat is ook deels terug te zien in de werken die zijn gemaakt. 

Bezoekers zijn op beide dagen tussen 11.00 en 16.00 uur welkom om de expositie te bezoeken. 


Bravour doet mee aan '24 uur van Woerden

woerden • Onder de naam 'De mensen van Bravour' doet een team van leden van Koor Bravour mee aan de '24 uur van Woerden'. 

De zesde editie van dit 24 uur durende wandelevenement is van vrijdag 31 mei tot en met zaterdag 1 juni in het Westdampark in Woerden. Het evenement is bedoeld om geld in te zamelen voor het ‘Samen Sterk huis’ en een onderzoek van het Prinses Maxima Centrum naar hersenstamkanker bij kinderen. Op Koningsdag (27 april) staat Koor Bravour van 14.00 tot 17.00 uur op de Westdam (voor de oude vestiging van de Hema). Met een 'sing-along' hoopt het koor geld op te halen voor de goede doelen. Wie doneert krijgt voor elke euro een lot waarmee mooie prijzen te winnen zijn.


Verkoop tegeltjes om bouw hospice Woerden te bekostigen

woerden • Dankzij de inzet van lokale kunstenaars en creatieve geesten uit Woerden is de verzameling handbeschilderde tegeltjes verder uitgebreid. De opbrengst van de verkoop van deze tegeltjes komt ten goede aan de bouw van een nieuw hospice.  

De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) probeert geld in te zamelen om de nieuwbouw mogelijk te maken. Zo is De Mantelmeeuw op zaterdag 20 april, op de eerste Kaasmarktdag van het seizoen, met een verkoopkraam aanwezig. Die staat van 10.00 tot 16.00 uur op het bekende plekje tegen de Petruskerk, tegenover Plein 7. In de kraam is een groot deel van de collectie tegeltjes te vinden. Elk tegeltje is uniek, er bestaat er geen tweede van.