'Stel programma samen voor bewoners azc'

woerden • Er moet een speciaal programma komen voor de bewoners die in het (toekomstig) asielzoekerscentrum zullen verblijven. Dat vindt de fractie van Woerden&Democratie.  

De lokale partij heeft een motie ingediend waarin wordt opgeroepen om in samenwerking met maatschappelijke organisaties, lokale sportclubs en scholen een dergelijk programma samen te stellen.

De bewoners hebben volgens raadslid Malik Arbaj behoefte aan afleiding en zinvolle activiteiten. Die helpen om te integreren in de Woerdense gemeenschap. "Met dit initiatief willen we voorkomen dat jong en oud in isolatie opgroeien en hen actief betrekken bij onze Woerdense gemeenschap."


Marriage Course in Woerden

woerden • In Het Baken in Woerden gaat vrijdag 24 mei de Marriage Course van start. Het gaat om een serie van zeven date nights mét inhoud. 

Iedere avond begint met een diner voor twee. Vervolgens gaan koppels aan de hand van inspirerende vragen, invullijsten en quizjes met een thema aan de slag. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere ‘De kunst van communicatie’, ‘Goede seks’ en ‘De impact van familie’. Deelnemers ontdekken zo hoe de partner over bepaalde dingen denkt. De Marriage Course is bedoeld voor elk stel in een vaste relatie dat op zoek is naar groei. De cursus kost 250 euro per stel, inclusief de maaltijden en het cursusmateriaal. Aanmelden kan via de website. 

q  www.marriagecoursewoerden.nl


Mogelijke insluiper gepakt

woerden • De mogelijke dader van de vele inbraken bij boerenbedrijven en aannemers in Woerden, De Meije, Woerdense Verlaat en Zegveld, is woensdagavond opgepakt. AD Groene Hart meldt dat een boer in buurtschap Rietveld de man 's avonds laat op zijn camera's zag waarna hij de politie belde. Na een zoekactie wisten buurtbewoners de insluiper in de kraag te vatten. Hij is overgedragen aan de politie. Die wil in verband met het onderzoek niets kwijt over de leeftijd van de verdachte.