vrijdag 19 april

Als je niet meer beter wordt
10:00-12:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Deze ochtend is bedoeld voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter worden. Baaike Brand en Evelien de Gier, beiden stervens- en rouwbegeleider, bieden eens in de maand de gelegenheid om bij elkaar te komen en met elkaar te praten over hoe dat nou moet, verder leven. Om de bijeenkomst bij te wonen is het nodig zich aan te melden. Dit kan per telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@samensterkhuis.nl of in het Samen Sterk Huis tijdens openingstijden.

Filmcafé Harmelen
19:00-22:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Maandelijks draait er in het dorpshuis een filmhuisfilm onder de noemer Filmcafé Harmelen. De titel mag niet openbaar bekend worden gemaakt, maar wel een omschrijving van de film. Een tragisch ongeluk verbindt vier groepen mensen op drie verschillende continenten: twee jonge Marokkaanse geitenhoeders, een stel op vakantie, een dove Japanse tiener en een Mexicaanse die haar oppaskinderen meeneemt zonder ouderlijke toestemming. Slimme mozaïekfilm van Iñárritu verknoopt het lot van mensen over de hele wereld, met fascinerend resultaat. Entree is 5 euro. Gratis koffie of thee vooraf. Aanmelden is gewenst en kan via: filmcafeharmelen@gmail.com.

zaterdag 20 april

Kledingbeurs voor volwassenen
09:00-12:00, Zegveld, De Voorhof, Hoofdweg 48
Tweede editie van de kledingbeurs voor volwassenen. Ditmaal bestaat het aanbod uit voorjaars- en zomerkleding. Er is niet alleen tweedehands dames, heren- en kinderkleding vanaf maat XXS tot XXL verkrijgbaar, maar ook accessoires, tassen, schoenen, bad- en sportkleding.
www.facebook.com/kledingbeursvoorvolwassenenzegveld

Inzameling van kleding en schoenen
09:30-12:30, Harmelen, H. Bavokerk, Ambachtsheerelaan 2
Vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen kleding en schoenen in voor het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in het Shabee Sombo district in Ethiopië, zodat zij de kans krijgen te ontsnappen aan de armoedecirkel en een toekomst kunnen creëren. Herdraagbare kleding en schoeisel, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel (beddengoed, verpakt in aparte zak) is welkom. Kapotte en vuile kleding, handdoeken, kussens en dekbedden kunnen niet ingeleverd worden.De opbrengst van de actie komt ten goede aan verbetering van de schoolinfrastructuur, aanschaf van les- en leermateriaal, maar ook hygiëne- en menstruatiekits, om meisjes met vertrouwen en zelfverzekerdheid terug te kunnen laten keren naar school.
www.samskledingactie.nl

Inzameling speelgoed
10:00-12:00, Woerden, Oudelandseweg 70 (park Oudeland)
Speelgoedbank Woerden zorgt al ruim zes jaar voor uitgifte van nieuw en gebruikt speelgoed aan kinderen van wie de ouders niet in staat zijn om hun kinderen speelgoed te geven. Daartoe zamelt Speelgoedbank Woerden speelgoed in. Jaarlijks worden meer dan duizend stuks speelgoed uitgegeven aan kinderen uit de doelgroep.Wie thuis schoon, heel, compleet speelgoed heeft staan, kan dit naar het inzamel- en uitgiftepunt brengen. De vrijwilligers van de Speelgoedbank Woerden staan klaar om het speelgoed aan te nemen.
www.speelgoedbankwoerden.nl

Postzegel- en ansichtkaartenbeurs
10:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Filatelistenvereniging ‘Woerden en omstreken’ houdt samen met de postzegelvereniging ‘Bodegraven – Reeuwijk’ uit Bodegraven en ‘ALPHILA’ uit Alphen aan den Rijn een postzegel- en ansichtkaartenbeurs. Naast een ruim assortiment aan postzegels en ansichtkaarten bestaat ook de mogelijkheid de postzegels onderling te ruilen. Hiervoor worden ruiltafels beschikbaar gesteld. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De entree bedraagt 2 euro, kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn op de beurs koffie en broodjes verkrijgbaar en er zal er een verloting plaatsvinden.
www.filatelie-woerden.nl

Repair Café Harmelen
10:00-12:00, Harmelen, Bavohof, De Jocheerelaan 7
Vrijwilligers zijn er om samen met bezoekers kapotte spullen te repareren. Het is een mooie gelegenheid om te zien of reparatie mogelijk is. Naast een naaister voor kledingreparatie zijn er monteurs die elektrische apparaten repareren. Ook is het mogelijk om messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen. Een vrijwillige bijdrage voor koffie, thee en/of reparaties is welkom.

Expositie werken Marlys
13:30-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Marlys exposeert tot en met 10 mei haar werken. Die zijn tijdens reguliere openingstijden van het gebouw te bekijken. Het gaat om portretten, schilderijen van bloemen, dieren en joods/bijbelse onderwerpen. Deze dag is de kunstenaar zelf aanwezig om te vertellen over haar werken. Meer informatie: joynatzijl@gmail.com.

zondag 21 april

Koffieconcert
12:00-14:00, Kamerik, De Boerinn, Mijzijde 6
Tweede koffieconcert van dit jaar van Harmonie De Vriendschap. Op het programma staan onder andere De Kroningsmars uit de opera 'De Profeet' van Giacomo Meyerbeer, de ouverture van de operette 'Orpheus in de onderwereld' van Jacques Offenbach en balletmuziek van Francis Popy. Van de Brits-Amerikaanse popgroep Fleetwood Mac, wordt een selectie gespeeld met o.a. de hits 'Don’t stop', 'Little Lies' en 'Go your own way'. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis. Wel vraagt De Vriendschap na afloop een bijdrage in de onkosten.

KidsPop met Monique Smit
13:00-14:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Monique Smit toert langs theaters door heel het land met een eigen spetterende theatershow: KidsPop - Één groot feest! Voor kids van álle leeftijden, maar in het bijzonder van 2 tot 8 jaar oud, Nadat de kids bijna een uur lang hebben gefeest, is er na afloop ruim gelegenheid om met Monique op de foto te gaan. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van 13.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Op vertoon van een geldig entreebewijs (museumkaart of entreekaart) kunnen bezoekers deelnemen aan de instaprondleiding om zo kennis te maken met de kunst van graffiti en street art. Het Stadsmuseum heeft een zestal kunstenaars gevraagd om voor de tentoonstelling STREETART enkele kunstwerken te vervaardigen rond het thema diversiteit. Tijdens de rondleiding krijgen deelnemers meer te horen over de wereld van tags, throw up’s en pieces. www.stadsmuseumwoerden.nl

Derde omloop wandeling
14:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Derde omloop wandeling, georganiseerd door de Open Poort en Dorpshuis Harmelen. Het concept is: een mooie wandeling om en door Harmelen en in gesprek komen met een (on)bekende dorpsgenoot. Dit keer is er een tussenstop bij De Kievit en een voorjaarssoepje bij terugkomst in het dorpshuis rond 16.30 uur. Aanmelden kan via: omlopenharmelen@gmail.com. Deelname is gratis met vrije gift.

maandag 22 april

Training: verdiepend luisteren
19:30-22:00, Woerden, Huiskamer naast de koe (bibliotheek), Meulmansweg 27
Luisteren is een kunst. Zo gaat een verhaal verder dan feiten, ook emoties en gedachten spelen een rol. De betekenis van een gesprek verschilt ook voor iedereen. In de training verdiepend luisteren leren deelnemers anders luisteren. Hierna snap hij of zij welke lagen er zijn in een gesprek en dat je vragen moet stellen om een ander te begrijpen. De training is gratis. Aanmelden kan via deze link of door een e-mail te sturen naar: vrijwilligersacademie@hartvoorwoerden.nl.

dinsdag 23 april

Zeeziek in het Zwembad
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Tien zwaarlijvige personages gaan een uitgekiend herbronningsprogramma aan in een afslankinstituut. De kilo's van het leven zitten aan hun lichaam geplakt. Ieder heeft het zwaar. In ontmoetingen en gesprekken leren we hen kennen en maken we kennis met hun ‘problemen'. Zeeziek in het Zwembad is een theatertekst van Judith Hertzberg met absurdistische en komische elementen. Tien volwassen toneelcursisten van Het Klooster spelen dit stuk in hun eigen bewerking onder regie van Niek Dekker. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot en met 21 jaar is de toegang gratis, maar moet er wel een kaart besteld worden.

woensdag 24 april

Inspiratie Café
19:30-22:00, Woerden, Podium Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 31
Bijeenkomst van Zero Waste Groene Hart. Er zijn sprekers, challenges, drankjes en muziek.

Toneel: Meer dan duizend woorden
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Fotograaf en filmmaker Ahmet Polat staat centraal in de voorstelling Meer dan duizend woorden. Rashif El Kaoui zal hem in prachtige taal documenteren. Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: 'Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij', verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Rashif El Kaoui (is acteur, rapper, podcastmaker én schrijver. Als kind wilde hij tolk worden. De fascinatie voor taalbeheersing is gebleven; hij is in bezit van een Mastersgraad in Woordkunst en geeft les in welsprekendheid. Kaarten à 21 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 25 april

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Voor details: zie zondag 21 april.

vrijdag 26 april

Mannenochtend
10:00-12:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Deze keer brengen de mannen na de koffie een bezoek aan Het Klooster voor een rondleiding en kunnen ze een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Aanmelden of meer informatie vragen kan via: 06-14004496, e-mail: info@samensterkhuis.nl of in het Samen sterk huis tijdens openingstijden.