AIRCOHEAT VTC Woerden dames 1 sleept weer winst binnen

Algemeen 59 keer gelezen

Afgelopen zaterdag moesten de dames van VTC aantreden tegen Zaanstad D2. Een lastige opgave wisten zij, omdat Zaanstad in de tweede helft van het seizoen vrijwel geen enkele wedstrijd verloren had.

Het werd uiteindelijk dan ook een spannende pot. In de eerste set pakte Zaandstad al snel een voorsprong. Het lukten de dames van Woerden niet om hun eigen niveau te behalen en ook serviceseries werden maar weinig gemaakt. Bij een achterstand van 18 – 13 kwam er een time-out. De dames wisten daarna nog een inhaalrace te starten, maar dit was helaas te laat. De eerste set ging verloren met 25- 20.

De set die hierop volgde werd een lange set. Ook in deze set moesten de dames een achterstand wegwerken. Waar zij bij een tweede time-out nog tegen een achterstand van 11 - 18 aankeken, wisten zij dit door middel van servicedruk recht te trekken en na spannende setpoints over en weer, wisten de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden deze set met 27 – 29 binnen te halen.

De derde set werd er een om snel te vergeten. De wil en de focus die zo aanwezig was in de tweede set, werd hier compleet gemist. De derde set ging verloren met 24 – 14.

Nu volgde een belangrijke set om te bepalen of winst nog mogelijk was. De eerste time – out was dan ook voor Zaanstad, omdat de dames van Woerden een voorsprong van 6 – 10 wisten te pakken. Hierna kwam Zaanstad echter terug, maar een laatste sterke serviceserie van Michelle Verhees zorgde ervoor dat deze set met 22- 25 binnengesleept werd.

Een vijfde set ging hier dan gelukkig toch nog volgen. De dames van Woerden waren in de winning mood en wisten al snel een voorsprong te pakken van 5 – 10. Hierop volgde echter een sterke serveserie van Zaanstad en zij wisten terug te komen tot 11 – 10. Een spannende eindfase met verschillende zenuwachtige foutjes aan beide kanten rekten deze set nog tot een eindstand van 15 – 17. Gelukkig wel in het voordeel van Woerden!

De dames kunnen dus terugkijken op een sterk bevochten overwinning. Zij mogen echter ook kritisch zijn naar zichzelf, dat het eigen niveau vaak nog niet behaald werd.

Volgende week is alweer de allerlaatste wedstrijd, gezellig in de eigen hal! Zaanstad zal dan terugkomen voor de return. Komen jullie ons aanmoedigen om 15.45 uur?