• De regenboogvlag.
• De regenboogvlag. Foto: Stockfoto

Gemeente hijst de regenboogvlag op Coming Out Dag

dinsdag 11 oktober 2022 12:00 tot 12:30

12:00-12:30, Woerden, gemeentehuis, Blekerijlaan 14

Op 11 oktober is het Coming Out Dag. Een landelijke dag waarom er aandacht is voor zichtbaarheid van LHBTI+ (lesbisch, homo, bi, trans, intersekse en alle andere genders). Als teken dat je in Woerden mag zijn wie je bent en houden van wie je wilt hijst de gemeente de regenboogvlag. 

Coming Out Woerden organiseert dit jaar van 8 tot 15 oktober de Regenboogweek. Het is alweer de vijfde editie. De groep viert dit lustrum met een prikkelende en uitdagende insteek. Waar de focus eerder op de LHBTI+ doelgroepen zelf lag, zijn de events nu gericht op de dialoog met inwoners, ondernemers en scholen/leerlingen in de stad. Door de verjaardag van Woerden vrijmoedig mee te vieren, komt er ook aandacht voor de eigenheid en uitdagingen van LHBTI+ in de samenleving.

Vanwege de stadsverjaardag is als thema 2022 gekozen voor ‘650 jaar Out?’. Hiermee wil Coming Out Woerden eigenwijs duidelijk maken dat LHBTI+ van alle tijden is. En dat deze diversiteit niet altijd zichtbaar mocht zijn, maar zo oud en menselijk is als de mensheid en samenleving oud is.