Regenboogfilm: speciale voorpremiere El Houb
Regenboogfilm: speciale voorpremiere El Houb Foto: Coming Out Woerden

Regenboogfilm: speciale voorpremiere El Houb

dinsdag 11 oktober 2022 19:30 tot 21:45

19:30-21:45, Woerden, bioscoop AnnexCinema, Rosmolenlaan 1

Een speciale voorpremière van El Houb tijdens de Regenboogweek, in samenwerking met Coming Out Woerden.

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. 

De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen? 

El Houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Annex Cinema.