Afbeelding
Foto: Niels Groffen

Musical over de slag om Woerden

donderdag 13 oktober 2022 20:00

20:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77

Niet alleen Woerden viert feest. Dit jaar is het ook 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie het machtige Franse leger wist te stoppen. De nieuwe musical Water en Vuur gaat in september en oktober op tournee, om de spannende verhalen te vertellen die zich in de omgeving hebben afgespeeld.

Wanneer de 22-jarige prins Willem III in 1672 bij Bodegraven zijn hoofdkwartier op slaat, moet hij zich verschuilen achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren. Dit draait uit op één van de grootste veldslagen uit onze vaderlandse geschiedenis.

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boerenmeisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het front moet.

Een enthousiaste groep spelers uit de hele waterlinie speelt, danst en zingt dit waargebeurde verhaal, geschreven door Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden zette het op muziek, waarbij het gevecht rond Woerden met ruige gitaarklanken wordt verteld.

Op 13 oktober speelt de musical in Theater het Klooster. Maar op 30 september en 1 oktober is de voorstelling bijvoorbeeld ook te zien in Bodegraven.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.