Afbeelding
Foto: rechtenvrij beeld

Klooster Klassiek met Lisa Jacobs en Jan van Grootheest

zondag 23 oktober 2022 15:00 tot 16:00

15:00-16:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11

In de serie Klooster Klassiek spelen twee absolute meesters op viool en klavecimbel werken van Pietro Locatelli en Johann Sebastian Bach. 

Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevendste musici van nu en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programmakeuzes en podiumpresentatie. Komend seizoen soleert Lisa in Italië, Mexico, Duitsland en Nederland met vioolconcerten van Beethoven, Dvorak, Mendelssohn, Nielsen, Vivaldi en Wieniawski. Daarnaast tourt zij met haar strijkorkest The String Soloists. Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld.

Jan van Grootheest treedt veelvuldig op in Nederland en geeft daarnaast concerten in België, Duitsland, Mexico, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk en Zuid-Afrika. Als continuo speler werkte hij samen met vele orkesten en ensembles zoals het Residentie orkest, Combattimento, Philharmonie Zuid-Nederland en LUDWIG. Naast zijn concertpraktijk werkt hij als piano- en klavecimbeldocent bij Het Klooster.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.