• Koren zingen op het Kerkplein.
• Koren zingen op het Kerkplein. Foto: Hans Pieters | HaPe media

Korenfestival in Woerden

zaterdag 8 oktober 2022 10:30

10:30, Woerden, Kazerneplein

Acht zangkoren uit het Groene Hart staan afwisselend op het podium. Het (gratis toegankelijke) festival is een initiatief van De Mantelmeeuw, de stichting die mensen in hun laatste levensfase ondersteunt. De terminale zorg door vrijwilligers gebeurt bij mensen thuis en in het hospice aan de Woerdense Meeuwenlaan.

De koren zingen elk hun eigen repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Het Korenfestival eindigt rond 17.20 uur met een samenzang met het publiek en de aanwezige koren. Rondom de kooroptredens is op het Kazerneplein nog meer te beleven. De restaurants rond het Kazerneplein zetten zitjes klaar, waar de bezoekers van het festival een drankje kunnen bestellen. Tevens staat er een kraam waar informatie is te vinden over het hospice en de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Ook zijn er leuke unieke kunstwerkjes te koop, speciaal voor De Mantelmeeuw gemaakt door kunstenaars van de Woerdense Kunstkring. 

Vrijwilligers van De Mantelmeeuw lopen door het Woerdense centrum om mensen te interesseren vriend te worden van het hospice. De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring.

www.demantelmeeuw.nl