Regenboogviering Samen-leven uit de bron.
Regenboogviering Samen-leven uit de bron. Foto: Coming Out Woerden

Regenboogviering in Lutherse Kerk

zondag 9 oktober 2022 18:30 t/m 19:30

18:30-19:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11 

De kerken organiseren zoals ieder jaar een regenboogviering. Die is dit jaar ook thuis te volgen via een livestream. Het thema van de viering is ‘Samen-leven uit de bron’. 

Coming Out Woerden organiseert dit jaar van 8 tot 15 oktober de Regenboogweek. Het is alweer de vijfde editie. De groep viert dit lustrum met een prikkelende en uitdagende insteek. Waar de focus eerder op de LHBTI+ doelgroepen zelf lag, zijn de events nu gericht op de dialoog met inwoners, ondernemers en scholen/leerlingen in de stad. Door de verjaardag van Woerden vrijmoedig mee te vieren, komt er ook aandacht voor de eigenheid en uitdagingen van LHBTI+ in de samenleving.

Vanwege de stadsverjaardag is als thema 2022 gekozen voor ‘650 jaar Out?’. Hiermee wil Coming Out Woerden eigenwijs duidelijk maken dat LHBTI+ van alle tijden is. En dat deze diversiteit niet altijd zichtbaar mocht zijn, maar zo oud en menselijk is als de mensheid en samenleving oud is.

Locatie