Afbeelding
Foto: Rinie Blauw

Lezing Debby Doodeman over vogelaars

dinsdag 29 november 2022 20:00

20:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3

Schrijfster en vogelaar Debby Doodeman vertelt over haar boek ‘Vogelaars (nooit) uitgevogeld’. Het lijkt wel alsof er bijna dagelijks nieuwe vogelboeken verschijnen. Veldgidsen voor de meest afgelegen landen, boeken over ieder aspect van het vogelleven… Ook over vogelaars is al wel geschreven. Maar toch weinig vanuit het perspectief van de vogelaars zelf. Debby Doodeman sprak er 1004 (!) en legde hen een enquête voor over hun hobby. De resultaten van dit grote vogelaarsonderzoek heeft zij gebundeld in het boek ‘Vogelaars (nooit) uitgevogeld. 

Over het onderzoek, de opzet en de uitkomsten gaat deze presentatie. Waarom wordt iemand vogelaar? Wie hebben daar invloed op? Wat is er zo leuk aan? Waar is men lid van? En natuurlijk mogen de lievelingsvogels niet ontbreken. De presentatie is gratis bij te wonen. Wel graag aanmelden via: https://woerden.knnv.nl/agenda/ of door een e-mail te sturen naar: n.h.secretaris@woerden.knnv.nl.