Afbeelding
Foto: John Schenk

Concert met werken van Amy Beach

zaterdag 24 september 2022 19:30

19:30, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3

Pianiste Carol Ruiz geeft in samenwerking met het Eudora Quartet een concert. Er worden werken gespeeld van Amy Beach, een Amerikaanse componiste die onbekend is in Nederland. Haar stijl is te vergelijken met Brahms, altijd met een romantische karakter, maar gekenmerkt door haar constante strijd tegen de onderdrukking van vrouwen in de samenleving. 

Dit concert is deel van een concertreeks van drie concerten die plaatsvinden in Woerden, Baarn en Den Haag. Doel is om het werk van vrouwelijke artiesten zichtbaar te maken die in het verleden worstelden om een plek in het muzieklandschap te krijgen, alleen omdat ze vrouwen waren. 

Kaarten zijn online verkrijgbaar. 

www.carolruiz.nl www.eudoraquartet.com