• Joost Willemze.
• Joost Willemze. Foto: Marco Borggreve

Klooster Klassiek met Joost Willemze

zondag 15 oktober 2023 15:00 tot 16:30

15:00-16:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11 

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft door de eeuwen heen talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp.

Joost kreeg zijn eerste harplessen toen hij zeven jaar oud was op Het Klooster in Woerden. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als harpist. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. Orpheus is voor hem dan ook een droomvoorstelling waarin hij zijn liefde voor muziek en Griekse mythologie verbindt.

In dit concert o.a. werken van de componisten: Johannes Brahms, Marcel Tournier, Carlos Micháns, Benjamin Attahir, Luigi Rossi, C.W. Gluck, , Ramin Tafreshi & Soheil Shayesteh en vele anderen.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl

De voorstelling maakt deel uit van de serie Klooster Klassiek. Vijf voorstellingen voor de serieprijs van 80 euro. Data van alle Klooster Klassiek voorstellingen: 15 oktober, 26 november, 28 januari, 3 maart en 21 maart.