• Boompjes oogsten met Meer Bomen Nu.
• Boompjes oogsten met Meer Bomen Nu. Foto: Lidy Nieuwendijk

Boompjes oogsten met Meer Bomen Nu

zaterdag 9 december 2023 9:30 tot 15:00

09:30-15:00, Woerden, NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42

Elke boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui probeert Meer Bomen Nu Nederland sneller te vergroenen. 

Op Landgoed Bredius moet de looproute vrij blijven van begroeiing en worden jonge stekken uitgegraven om elders weer aan te planten. Wie als vrijwilliger de handen uit de mouwen wil steken, kan zich aanmelden. Wie mee wil doen moet zich goed kleden. Dus stevig schoeisel, een goede regenjas en waterdichte schoenen. En neem tuingereedschap mee, zoals een spade, schep of snoeischaar.