• North Sea String Quartet.
• North Sea String Quartet. Foto: aangeleverd

North Sea String Quartet in Lutherse Kerk

zondag 19 maart 2023 15:00

15:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11

Het North Sea String Quartet is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. Hun eigen composities, een mix van wereldmuziek met veel improvisatie, zijn het best te omschrijven als folk-fusion. Je kunt het ‘chamber jazz’ noemen, maar de leden van het North Sea String Quartet zullen de laatsten zijn die hun muziek in een hokje proberen te plaatsen. Deze vier improviserende strijkers laten zich inspireren door klassieke muziek, wereldmuziek en jazz. 

Vier creatieve geesten die hun kunde en diverse muzikale achtergronden samenbrengen om zo een uniek geluid te creëren; en daar ontzettend in veel plezier in te hebben. Het kwartet bestaat uit violisten Pablo Rodri´guez en George Dumitriu, altvioliste Yanna Pelser en cellist Thomas van Geelen. Naast hun klassieke achtergrond delen zij een grote belangstelling voor folkmuziek uit Europa, Zuid-Amerika en Afrika, alsook voor jazz. 

Kaarten à 15 euro zijn te koop op de website www.kloosterwoerden.nl. Bezoekers tot 18 jaar betalen 7,50 euro. Het North Sea String Quartet speelt in plaats van het eerder aangekondigde Navarra String Kwartet.