• Kinderboekenschrijfster Tosca Menten spreekt deelnemers toe tijdens Boekgerei 2022.
• Kinderboekenschrijfster Tosca Menten spreekt deelnemers toe tijdens Boekgerei 2022. Foto: aangeleverd

Tweede editie Boekgerei

zaterdag 15 april 2023 10:00 tot 16:00

10:00, 16:00, Woerden, De Veste

Tweede editie van ‘Boekgerei - Gereedschap voor je boek’. Beginnende auteurs kunnen inspiratie opdoen voor het schrijven van een verhaal of boek. Op het programma staan lezingen en workshops. Wethouder cultuur van Woerden Jelmer Vierstra komt de dag openen. 

Er staan klinkende namen op het programma. Zo komt Maren Stoffels die zich in het schrijven richt op young adults. Zij vertelt iets over personageontwikkeling en eerste ideeën voor een boek. John Brosens die zowel voor jongeren als voor volwassenen schrijft, gaat in op spanning. Hoe creëer je dat in een verhaal en waarom is dat eigenlijk belangrijk? Tosca Menten heeft al meer dan vijftig boeken op haar naam staan en een van haar geheimen is het gebruik van humor. Hoe doe je dat? In een lezing vertelt ze er over en daarna gaan deelnemers er in een workshop zelf mee aan de slag.

Dankzij een Cultuurprikkel van Cultuur Platform Woerden is het evenement voor deelnemers van 15 tot 22 jaar gratis toegankelijk. Deelnemers vanaf 22 jaar betalen 75 euro, inclusief lunch en een kop koffie. Aanmelden kan via: boekgerei@gmail.com.

www.boekgerei.nl