Het Gilde Woerden komt met nieuwe verhalenroutes

vrijdag 29 september 2023 20:00 tot 22:00

20:00-22:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5

De succesvolle verhalenroutes van 2022 worden ook dit najaar weer gehouden. Verleden jaar stonden ze in het teken van de festiviteiten rond ‘Woerden 650’. In het nieuwe seizoen worden verhalen verteld over bijzondere of gewone mensen die lang geleden in Woerden hebben gewoond, gewerkt en geleefd. Het zijn bijna allemaal nieuwe verhalen die op speciaal uitgezette routes verteld worden. 

De eerste route vindt plaats bij de toren van de Petruskerk. Er wordt gewandeld door het historische centrum van de stad naar onder meer het Klooster, met een rondleiding en boeiende verhalen over het 19e-eeuwse kloosterleven. Onderweg wordt ook stilgestaan bij het eeuwenoude Weeshuis in de Havenstraat. Dat het leven in het Weeshuis voor de weeskinderen niet altijd even leuk is geweest mag blijken uit de spannende verhalen van één van de weesouders. 

En deze avond krijgen de deelnemers alles te horen over Katemie Bolander, de bijzondere kroegbazin aan de Rijn die het de schippers en de kleivletters naar de zin maakte met een stevige borrel. Het verhaal gaat dat ze er zelf ook wel een lustte. Na afloop van de route wordt door Het Gilde een drankje aangeboden in Plein 7 aan het Kerkplein.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij het VVV Woerden aan de Emmakade 6a. Online bestellen kan ook via  www.beleefwoerden.com.