Onthulling organistenbord en cd-presentatie Evangelisch-Lutherse kerk in Woerden

zaterdag 30 september 2023 15:30 tot 16:30

15:30, Woerden, Lutherse kerk, Jan de Bakkerstraat 11

Enige jaren geleden kwam vanuit de kerkenraad van de Lutherse gemeente de vraag of cantor-organist Jeroen de Haan een lijstje kon maken met daarop de namen van alle organisten die in luthers Woerden een aanstelling hebben gehad. Dit leidde ertoe dat De Haan de afgelopen jaren de archieven van de kerk raadpleegde, waardoor de lijst met namen geconstrueerd kon worden. 

Sijmen Hijkoop, gemeentelid, vervaardigde een organistenbord dat geheel in stijl is met het aanwezige predikantenbord. 

In 2021 bestond het B├Ątz-orgel 175 jaar, wat een goede aanleiding was om cd-opnamen te maken van het orgel. Met deze cd, waarop orgelwerken van Johann Sebastian Bach zijn opgenomen, is voor het eerst de klank van dit orgel vastgelegd.

De onthulling van het organistenbord en de cd-presentatie vinden nu gelijktijdig plaats. Iedereen is welkom.