Rob heeft de Noordkaap bereikt.
Rob heeft de Noordkaap bereikt. Foto: aangeleverd

“Wat een geweldige ervaring, een magisch gevoel”

Algemeen 249 keer gelezen

Noorwegen - Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap en weer terug, om geld op te halen voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. Hij vlogt hierover op zijn YouTubekanaal en doet wekelijks verslag doen in de Woerdense Courant. Vandaag de vijfde en zesde aflevering. 

Rob van Hoogdalem

“Inmiddels heb ik de Noordkaap bereikt. Een geweldige ervaring was dit. Ik had in mijn gedachten dat ik het laatste stuk een enorme afdaling moest maken van twee kilometer. Ik was al op een behoorlijke hoogte, en moest nog een steile klim maken. Eenmaal boven werd ik verrast met de Noordkaap 300 meter verder op gelijke hoogte. Dan krijg je een magisch gevoel door je heen als je plots beseft dat je er bent. Ik heb daar de rit opgedragen aan alle vrijwilligers van het Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Ik doe slechts een avontuur van drie maanden. Zij zijn er altijd, en doen geweldig werk. Inmiddels ben ik weer op de terugweg en vandaag ben ik bij de Kerstman op de Noordpoolcirkel. De steile bergen met prachtige uitzichten over de fjorden hebben nu weer plaats gemaakt voor mooie geurende dennen bossen. Afgelopen week ook erg veel Rendieren gezien die voor mij uit liepen, of naast mij in het veld. Ik heb daar veel van gefilmd. U kunt dit alles terugzien op Facebook of YouTube. Beide onder de naam Rob naar de Noordkaap. Zo, en ik ga nu de Kerstman uit zijn zomerslaap halen.”

Samenvatting vorige week

“Weer een hele aparte week voorbij die ik in vogelvlucht zal proberen te verwoorden. Te beginnen met een ongelukkige valpartij van een stenen trap. Een man naast mij dreigde te vallen, en om zijn val te voorkomen sloeg hij mij in reflex van achteren zo hard dat ik voorover naar beneden rolde. Gevolg: twee hechtingen in mijn hoofd, drie hechtingen in mijn scheenbeen en een zwaar gekneusde rib, met mijn borst ook blauw. De dag daarna kwam ik bij de grens van Noorwegen. Makkelijk door de douane, maar 6 kilometer verder een politiepost. Alleen controle voor corona. Eerst vraagt hij of ik vaccinatie heb gehad. Ja. Mag ik je bewijs? Ik, alstublieft hier op papier het bewijs. Zijn volgende vraag. Heeft u hem ook op QR code. Uiteindelijk wel, maar die gaat pas in op 1 juli. Dus u mag omkeren en 1 juli terug komen. Dat was ik zeker niet van plan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Jacques Rozendaal kwam langs op basisschool Jorai om de leskist te lanceren.
Leskist over armoede gelanceerd op basisschool in Zegveld Nieuws 27 mrt, 16:24
• Vrijwilliger bezig met het rapen van zwerfafval in Zegveld.
Vrijwilligers prikken zakken vol zwerfafval bij elkaar; infuuszak toch wel vreemdste vondst Nieuws 27 mrt, 16:18
• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59