Foto: Stockfoto 123RF

Man gooit meermaals mes naar fietsend jongetje (11)

  •   keer gelezen   112

WOERDEN • Een nog onbekende man heeft dinsdag in Woerden meermaals een mes gegooid naar een 11-jarige jongen. Wonder boven wonder raakte het slachtoffertje daarbij niet gewond.  


Het jongetje fietste rond 15.00 uur vanaf zijn school over de Kwakelbrug richting huis. Daar ziet hij de man voor het eerst. Vervolgens fietst het jongetje via het Jaagpad, richting de Hoge Rijndijk waar hij de man opnieuw ziet. 

De jongen fiets richting de Lindelaan waar de man plots achter hem aan begint te rennen richting de fietstunnel bij de Hollandbaan. Hij gooit daarbij met een mes en raapt deze vervolgens weer op om die nog een keer te gooien. De jongen weet de man te ontvluchten en verliest hem daarbij uit het oog. Het slachtoffer raakte behoorlijk overstuur door het incident.

Grote wallen
De politie heeft een signalement vrijgegeven van de man die de jongen belaagde. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar oud met een licht getinte huidskleur, een mager postuur, donkere ogen en ongeveer 1.80 meter lang. De man had stoppels en grote wallen onder zijn ogen. Hij was in het zwart gekleed, met een trenchcoatjas van leerachtige stof met capuchon en nette puntschoenen.

De politie is specifiek op zoek naar iemand met een werkbus. Hij zou de verdachte hebben aangesproken op zijn gedrag. Melden kan via: 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten