• De politieauto was fors beschadigd na de aanrijding.
• De politieauto was fors beschadigd na de aanrijding. (Foto: Instagram)

Bestuurder gestolen bus rijdt twee keer in op politieauto in Harmelen

  •   keer gelezen   112

HARMELEN •  Een bestuurder is zaterdag in Harmelen met een gestolen voertuig tot tweemaal toe hard ingereden op een politiewagen. De agenten in de auto kwamen met de schrik vrij.


Het incident gebeurde rond 05.00 uur ‘s morgens. Agenten zien een bedrijfsbus (een rode MAN) de A12 afrit bij Harmelen oprijden. Achter de bus zit een aanhanger met minikraan. De combinatie blijkt eerder die nacht gestolen te zijn uit een bedrijfspand in Woudenberg. 

Bij het tonen van een stopsignaal besluit de bestuurder om gas bij te geven en ramt zo opzettelijk in op de achterzijde van het politievoertuig. De agenten zetten de achtervolging in en geven het voertuig een tweede stopteken. De rode bedrijfsbus rijdt daarbij hard achteruit en ramt zo nogmaals in op het politievoertuig. Zonder aanhangwagen rijdt het voertuig vervolgens in de richting van Harmelen. 

Door de opgelopen schade verliezen agenten de rode bedrijfsbus uit het zicht. Meerdere eenheden en de politiehelikopter gaan vervolgens op zoek naar het voertuig. Die wordt niet gevonden. Later die ochtend treffen agenten het voertuig zonder passagiers aan op de Techniekweg in Harmelen. 

De politie zoekt getuigen. Die kunnen zich melden via: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten