Foto: Bert Bons
video

Politie deelt beelden van achtervolging die eindigt in Woerden

  •   keer gelezen   112

WOERDEN • De politie heeft donderdag spectaculaire beelden op YouTube gezet die begint in het oosten van het land en eindigt in Woerden. 


De beelden zijn gemaakt vanuit een helikopter waarmee de politie een gestolen voertuig achtervolgt. Wanneer dat was is niet duidelijk. Te zien is hoe de bestuurder met een snelheid van zo’n 230 kilometer per uur over de A12 rijdt en de afslag Woerden neemt. 

Gaspedaal
Onderaan de weg rijdt hij, achtervolgd door meerdere politieauto’s, in de richting van het stadscentrum. De bestuurder drukt ook hier het gaspedaal weer flink in; er worden snelheden bereikt van tegen de 100 kilometer per uur.  

De achtervolging eindigt op de Steinhagenseweg waar de Audi tot stilstand komt. Agenten uit de achtervolgende auto stappen uit en benaderen met getrokken pistolen het voertuig. De bestuurder stapt uit, gaat vrijwel direct op de grond liggen waarna hij in de boeien geslagen kan worden. 

Moord
Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ongeldig verklaard. Uit onderzoek bleek dat hij nog veel meer op zijn kerfstok te hebben. Hij is inmiddels veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf onder andere voor meerdere pogingen tot moord en wapenbezit.


Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten