Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Gemeente sluit twee loodsen op bedrijventerrein Tappersheul

112 10 keer gelezen

OUDEWATER • De gemeente heeft twee loodsen op bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater voor een periode van 6 maanden gesloten. In mei deed de politie in deze twee loodsen een grote drugsvondst. Er werd in totaal zo’n 600 gram heroïne aangetroffen.

In en rondom de panden op de hoek van de Wilgenweg en Kastanjeweg stonden veel pallets met stenen. In 108 daarvan zaten rollen met heroïne verstopt. Dat bleek uit onderzoek van de politie. Dat de loodsen nu pas gesloten zijn heeft te maken met een uitgebreid en nauwkeurig politieonderzoek. De gemeente werkt nauw samen met de politie. Pas nadat een onderzoek is afgerond kan een pand worden gesloten.

Tappersheul op de radarOp bedrijventerrein Tappersheul zijn vaker incidenten. Het is een kwetsbaar bedrijventerrein. Zo zijn er in het verleden incidenten geweest met een hennepplantage, lachgas en meldingen over te dure auto’s. Al eerder zijn er integrale controles geweest (met o.a. politie en gemeente) en zijn diverse overtredingen aangetroffen en aangepakt.

Dat is ook de reden voor deze harde aanpak, om de panden voor 6 maanden te sluiten. Melden heeft zinDrugscriminaliteit is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten, locaties, of producten uit de bovenwereld. Zoals in deze situatie de twee loodsen. Inwoners kunnen helpen bij het tegengaan van dit soort criminaliteit. Door contact op te nemen met de politie (0900-8844) als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem. Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gasleiding geraakt bij tuinwerkzaamheden in Harmelen 112 11 uur geleden
Afbeelding
Alcoholcontrole Woerden zorgt voor ergernis 112 11 uur geleden
Afbeelding
Blouse vwo-leerling Minkema College te zien op TextielPlusFestival Algemeen 6 okt, 14:57
Afbeelding
48e editie van Oktoberfest op Exercitieveld in Woerden Algemeen 6 okt, 14:27
Afbeelding
Je eerste auto kopen? Deze 4 dingen moet je regelen advertorial 6 okt, 10:55
Afbeelding
Actieve back die wel een gokje durft te wagen Sport 6 okt, 10:42
Afbeelding
Knappe overwinning Sportlust ‘46 bij Barendrecht Sport 6 okt, 10:38
Afbeelding
‘Wapperende regenboogvlag voelt als erkenning’ Algemeen 6 okt, 10:31