Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Illegaal vuurwerk aangetroffen tijdens controle in bedrijfspand Harmelen

112 808 keer gelezen

HARMELEN • Bij een controle van een bedrijf in Harmelen is een doos met illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

De doos werd aangetroffen tijdens controles door de gemeenten Woerden en Oudewater, de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en de politie op bedrijventerreinen in beide gemeenten. Bij twee bedrijven keek men of de regels op het gebied van onder andere bestemmingsplannen, brandveiligheid en milieu worden nageleefd. De controle bracht bij beide bedrijven enkele misstanden aan het licht op het gebied van milieuregels. De eigenaren krijgen hiervoor een waarschuwing.

Diepgeworteld probleem
Eén van de doelen van de controle was om te zoeken naar aanwijzingen van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden: “We verwachten van ondernemers dat ze op een eerlijke manier zaken doen en zich aan de regels houden. Maar ondermijnende criminaliteit is een diepgeworteld probleem en daar hebben we ook in onze gemeente mee te maken. Daarom voeren we regelmatig dit soort controles uit en is het tegengaan van ondermijning een prioriteit.”

Burgemeester Danny de Vries van Oudewater: “Ondermijnende criminaliteit vormt een groot risico voor onze samenleving. Ik roep onze inwoners en ondernemers daarom op om met ons mee te werken in de strijd tegen ondermijning. Wat er op bedrijventerreinen gebeurt is niet altijd even zichtbaar. Door verdachte zaken te melden, komen misstanden aan het licht en kan er wat aan gedaan worden.”

Gokken
Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. Denk aan drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken en witwassen.

Er is sprake van ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Door deze verwevenheid verzwakt de rechtsstaat. Overheidsdiensten zoals het Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst en gemeenten trekken samen op om ondermijning tegen te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Klooster zoekt Woerdense jongeren voor voorstelling Theater na de Dam Algemeen 20 mrt., 12:09
Afbeelding
Team van Margrietschool schoolschaakkampioen van Woerden Algemeen 20 mrt., 09:52
Afbeelding
Pannenkoekenfeest in De Vijverhof in Harmelen Algemeen 20 mrt., 09:48
Afbeelding
SDO/Fiable speelt gelijk tegen hekkensluiter Sport 20 mrt., 09:31
Afbeelding
Fietsen door Woerden voor 100 jaar Rotary Algemeen 20 mrt., 09:24
Afbeelding
Auto raakt te water langs Stationsweg in Woerden 112 19 mrt., 16:04
Afbeelding
Feyenoord geeft training aan Oekraïense kinderen die in Woerden verblijven Algemeen 17 mrt., 16:18
Afbeelding
Nieuw duurzaam vervoer voor huisartsenpost Midden-Holland Algemeen 17 mrt., 16:18