<p>&nbsp;Vanaf nu zijn de leerlingen het hele jaar door welkom en krijgen zij hun praktijklessen in de TechnoHUB.</p>

 Vanaf nu zijn de leerlingen het hele jaar door welkom en krijgen zij hun praktijklessen in de TechnoHUB.

(Foto: Media-Creators.nl)

TechnoHUB van start in Woerden: ‘Eerste leerlingen feestelijk onthaald’

Woerden - TechnoHUB opende op vrijdag 4 september haar deuren voor de techniek leerlingen van het Kalsbeek College in Woerden. De TechnoHUB zet hier samen met de leerlingen de eerste stap richting een technische toekomst. Vanaf nu zijn de leerlingen het hele jaar door welkom en krijgen zij hun praktijklessen in de TechnoHUB.

Na hard werken, veel overleg en een grote financiële investering is een droom echt waargemaakt. Een eigen plek in Woerden waar 365 dagen per jaar gewerkt kan worden aan een technische toekomst is nu realiteit. Een voormalige opslagloods van defensie is omgetoverd tot een moderne technische opleidingsfaciliteit. Vier verschillende techniekdomeinen zijn gerealiseerd met de meest actuele machines, installaties en gereedschappen om mee te kunnen gaan met de nieuwste technieken.

De scholen uit de regio kunnen gebruik maken van de TechnoHUB om les te geven, techniek workshops, aanvulling op het huidige programma of voor naschoolse activiteiten. Daarnaast zijn bedrijven ook welkom die hun personeel willen bij- of omscholen. Juist met de meest actuele machines, technieken en materialen, door de verbinding met technische bedrijven én door het ruime aanbod is de TechnoHUB hier uitermate geschikt voor.

Naast het voordeel dat er in de TechnoHUB meer ruimte is om aan de slag te gaan met technische machines en materialen, is er nu ook meer ruimte voor een breder lesaanbod in Woerden. Voorheen kon je bij het Kalsbeek College slechts één techniekrichting volgen. Nu zijn dat er al drie.

Er was in verband met de coronamaatregelen geen ruimte voor een feestelijke en openbare opening. Toch werden de eerste leerlingen vanuit het Kalsbeek College feestelijk onthaald over een rode loper. ‘Een lint’ doorknippen gebeurde op een technische wijze: het doorzagen van een balk en het starten van een motor. Daarna volgde een toespraak door Cor van Dalen, bestuurder van het Kalsbeek College en Paul Oosterlaken, voorzitter van Woerdens Techniek Talent en directeur van Kiremko B.V.

Het bestuur hoopt in het voorjaar alsnog een feestelijke opening te kunnen organiseren met alle sponsoren, betrokkenen en belanghebbenden van de TechnoHUB. “Tot die tijd werken we door aan een inspirerend techniek programma en zijn onze bezoekers in kleine groepen welkom. Samen met de scholen en de het bedrijfsleven wordt er hard gewerkt aan mogelijkheden voor een technische toekomst voor iedereen uit de regio.”

Kijk ook op www.technohub.nl.

Door Katja Kempen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden