<p>Teun van der Leer, voorganger.</p>

Teun van der Leer, voorganger.

Nieuwe voorganger Cama Parousia kerk Woerden

Woerden - Zondag 6 september is Teun van der Leer bevestigd als voorganger bij de CAMA Parousia kerk Woerden. Van der Leer komt van de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar hij werkte als rector aan het Baptistenseminarium. Daarnaast is het leiderschapsteam van de kerk uitgebreid met de aanstelling van Gabriëlle Drost, kerkelijk werker met als speciaal aandachtsgebied jongeren en missionair werk. Drost heeft theologie gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Ede en het Baptistenseminarium. Van der Leer en Drost kijken ernaar uit om in Woerden aan de slag te gaan.

Afgelopen jaren is de CAMA Parousia gemeente Woerden gegroeid naar een enthousiaste gemeenschap gelovigen van ruim 650 mensen, die met elkaar optrekt en het als haar roeping ziet om Gods liefde uit te delen in Woerden en omstreken. Ook het jeugdwerk heeft een belangrijke plaats binnen de gemeente. 40% van de gemeente bestaat uit kinderen en jongeren tussen 0 en 19 jaar. Met het aantrekken van een jongeren- en missionair werker wil de kerk hier nog meer gestructureerde aandacht aan geven.

Teun van der Leer
In oktober 2019 hebben de kerkleden unaniem gekozen voor Teun van der Leer als voorganger. Per 1 september is hij gestart als voorganger voor 0,7 fte. In deze functie is hij o.a. (eind)verantwoordelijk voor de prediking en het onderwijs. Ook het bijzonder pastoraat en het verzorgen van rouw- en huwelijksdiensten behoort tot zijn takenpakket. Daarnaast blijft hij voor 0,3 fte verbonden aan het Baptistenseminarium als docent en onderzoeker. Van der Leer is van 1993 tot 2005 voorganger geweest van de Baptistengemeente Arnhem-Centrum en was vanaf 2005 werkzaam bij het Baptistenseminarium. Als nevenactiviteiten was hij o.a. voorzitter bestuur Evangelische Alliantie en voorzitter Commission for Theology and Education of the European Baptist Federation. Teun woont in Houten, is getrouwd en heeft 3 zonen en 6 kleinkinderen.

Samenkomsten weer opgestart
Tegelijk met hun komst starten ook de wekelijkse samenkomsten van Cama Parousia Woerden in De Schulenburch weer. Uiteraard conform de Coronarichtlijnen. Bezoekers worden gevraagd zich van tevoren aan te melden. Meer informatie hierover is te vinden op www.camawoerden.nl

Bijlagen:
Foto’s van Teun van der Leer en Gabriëlle Drost


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden