Boerderij Van Rossum nieuwste vijfsterren-varkensboer: ‘Hier hebben varkens dierwaardig bestaan’


<p>E&eacute;n van de varkens van Boerderij Van Rossum. <em>Foto: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood</em></p>

Eén van de varkens van Boerderij Van Rossum. Foto: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

Boerderij Van Rossum nieuwste vijfsterren-varkensboer: ‘Hier hebben varkens dierwaardig bestaan’

Woerden - Deze week hebben zes nieuwe varkensboeren de vijfsterrenkwalificatie ontvangen van dierenbeschermingsorganisatie Varkens in Nood. Enkel varkensboeren die voldoen aan strenge eisen op het gebied van dierenwelzijn komen hiervoor in aanmerking. Een van deze vijfsterren-varkensboeren is Boerderij Van Rossum in Woerden. 

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan de strenge criteria van Varkens in Nood voor een fatsoenlijk varkensleven. Bij deze boeren worden de biggen niet te vroeg weggehaald bij de moeder en hebben alle varkens toegang tot weide, bos of zandgrond waar ze kunnen spelen en wroeten. Zo leiden de varkens tot de slacht een dierwaardig bestaan.

Waardig leven
Inmiddels zijn er al 37 vijfsterren-varkensboeren in Nederland, een aantal dat jaarlijks toeneemt. Ook neemt de vraag naar dit soort vlees toe. Frederieke Schouten, directeur Varkens in Nood en dierenarts: “Het is geweldig om te zien dat er boeren zijn die hun varkens waardig behandelen. Ze geven hun dieren een leven dat aansluit bij hun natuurlijk gedrag. Geen kraamkooien en gecoupeerde staarten, maar spelen, wroeten en in de modder rollen.”

Mensen die (nog) vlees eten kunnen het vlees bij de varkensboeren zelf kopen en met eigen ogen zien hoe de varkens leven bij de boer. De overige nieuwe vijfsterren-varkensboeren zijn Het Onlander Varken in Roderwolde, Drenthe, Tamworth Hoeve in Wevershoof, Noord-Holland, ’t Poldervarken in Vlaardingen, Zuid-Holland, Vleesboerderij van Trijp in Schijf, Noord-Brabant, en Woonzorgcentrum Nieuwe Hoeven in Schaijk, Noord-Brabant.

Lees meer over Boerderij Van Rossum op www.varkensinnood.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden