Het vlaggenschip van SDO/Fiable behoudt de ongeslagen status!


Foto:SDO/Fiable

Het vlaggenschip van SDO/Fiable behoudt de ongeslagen status!

Kamerik - Zaterdag 12 september stond voor de selectie van SDO/Fiable de uitwedstrijd tegen Valto op het programma. Na de vier punten in de eerste speelronde tegen Oranje Wit reisde de selectie met vertrouwen en zin af naar de Lier. Op voorhand staat Valto te boek als een taaie en lastige tegenstander die furieus uit de startblokken kan komen. Afgelopen zaterdag was dit ook het geval.

Om half drie begon de korfbalmiddag voor de selectie met de wedstrijd Valto 2 tegen SDO/Fiable. Valto 2 had de week ervoor een klinkende overwinning geboekt, dus het tweede kon de borst nat maken. Valto 2 schoot uit de startblokken en liep in korte tijd uit naar een 5-1 voorsprong. SDO/Fiable 2 kreeg geen grip op de goed spelende spitsen van Valto. SDO/Fiable 2 had zich meer van deze wedstrijd voorgesteld, maar het tweede kwam simpelweg niet in de wedstrijd. De wedstrijd eindigde dan ook in een 16-12 overwinning voor Valto 2. Geen schande om deze wedstrijd te verliezen, maar volgende week moet er wel een schepje bovenop om de ongeslagen status in Kamerik te behouden!

Nu we wisten dat het geen 4-punten weekend zou worden was het toch wel van belang om in ieder geval met 2-punten terug te keren naar Kamerik! SDO/Fiable 1 had na de klinkende overwinning van een week eerder tegen Oranje Wit een goede trainingsweek gehad en keek met veel vertrouwen vooruit naar de wedstrijd tegen Valto. Valto had vorige week tegen HKC een goede wedstrijd gespeeld en dus was het zaak om gelijk vanaf het begin fel te starten. Tot groot ongenoegen van trainer Alwin Smit was dit niet het geval. Er was in de beginfase maar 1 ploeg die de dienst uitmaakte en helaas was dat niet SDO/Fiable. We wisten dat Valto voor eigen publiek scherp wilde starten en dit liet het vlaggenschip van SDO/Fiable ook volledig toe. De eerste aanval was gelijk een doelpunt voor Valto en een minuut later stond het al 2-0. 

SDO/Fiable was nog niet bij de les. Trainer Alwin Smit was in de beginfase genoodzaakt om gelijk al een time-out te nemen. Iedereen werd er weer op geattendeerd zich aan het vooraf gesmede strijdplan te houden. Valto hield het hoge schotpercentage vol en strafte de verkeerde keuzes van het eerste in de verdediging vakkundig af. Na een kwartier bij een 7-5 achterstand was trainer Alwin Smit genoodzaakt om zijn eerste wissel al te gebruiken. Deze wissel zou het spelbeeld volledig omdraaien! Nathan Marck betrad het veld en bracht de juiste energie in de ploeg. Hij bracht niet alleen felheid, die bij sommige spelers nog duidelijk ontbrak, maar ook liet hij het vak rustiger en duidelijker spelen. Hij nam de ploeg op sleeptouw, onder meer door 3 goals vlak voor rust, en SDO/Fiable 1 kwam helemaal terug in de wedstrijd. De echte wil om te winnen straalde het vlaggenschip weer uit. Valto wist, na een goed begin, even helemaal niet meer wat te doen en SDO/Fiable 1 domineerde weer zoals ze ook tegen Oranje Wit deden. Waar Valto eerder nog met een 10-6 voorstond, ging het de rust in met een achterstand. De ruststand was 10-11 en het momentum lag volledig bij SDO/Fiable.

In de rust werd er gehamerd op de laatste 10 minuten voor rust en dat we de wedstrijd nog lang niet binnen hadden. De tweede helft startte SDO/Fiable wel goed. Het werd een helft van hoog niveau en het spelplezier spatte er van af! Waar in het ene vak Nathan een belangrijk aandeel had, was het in het andere vak de kapitein die opstond! Hilbert van Koerten speelde een hele sterke wedstrijd en dat liet hij ook zien in belangrijke doelpunten die hij maakte. Nadat we na de rust op 10-12 kwamen, was het Hilbert die het gat in 2 aanvallen naar 4 verschil bracht. 

Het was weer genieten van een goede Hilbert! Na de 10-14 stopte het niet! Het eerste was hongerig en wilde een goede uitslag neerzetten! Valto werd aanvallend volledig lamgelegd. Het in de eerste helft nog aanvallend sterke 1e aanvalsvak van Valto werd in de tweede helft op 0 doelpunten gehouden. Het lukte de trainer van Valto niet om een doelpunt te forceren in dat vak, zeker gezien de vele verschillende heren die in de tweede helft het vak betraden. SDO/Fiable domineerde en liep uit naar een klinkende 13-23 overwinning. Zeker na de 10-6 tussenstand is dit eindresultaat bijzonder knap. Kritisch punt blijft uiteraard dat de start niet naar behoren was, maar de wedstrijd zo omgooien geeft ook een heerlijke boost!

Nog belangrijk om te vermelden is dat Anne van Meurs ook een ijzersterke wedstrijd speelde. In de eerste helft hield zij haar, tot dan toe, nog stroef spelende vak in de wedstrijd. Ook deze week hadden we in Patrick de Haan weer een prima fluitende scheidsrechter, hij werd geassisteerd door Melvin de Groot. Na in het begin gelijk duidelijk te zijn geweest, hadden de mannen de wedstrijd volledig in handen.

Trainer Alwin Smit was na de wedstrijd trots, maar ook kritisch. Zijn reactie: ‘’We hadden deze wedstrijd heel goed voorbereid en dan is het jammer om te zien dat we zo dramatisch beginnen. We lieten Valto in de wedstrijd komen en hielden ons niet aan de afspraken. Nu kwamen we er nog mee weg, maar dit zal niet iedere keer gebeuren. Wel ben ik blij met hoe de ploeg zich herpakt. Dit laat zien dat de absolute wil om te winnen er is en geeft overall toch een bevredigend gevoel. De tweede helft was werkelijk waar genieten! Daar halen we als selectie veel voldoening uit. Nu is het zaak om dat twee helften op de mat te leggen! We gaan er aan werken!’’, sloot de trainer met een knipoog af.

Bij Valto was veel publiek uit Kamerik aanwezig en dat vond de selectie erg leuk om te zien! We hopen dan ook om jullie de komende weken weer gezellig langs de lijn te zien! Te beginnen met aankomend weekend. Er staan voor de selectie dan thuiswedstrijden op het programma. Te beginnen met het tweede die het om 14:00 zal opnemen tegen KCC 3. Een zware wedstrijd zal dit worden en het tweede kan de steun dan zeker gebruiken. Om 15:30 staat op deze ‘’super-Saturday’’ een ware kraker op het programma. De wedstrijd tussen SDO/Fiable 1 en Dos Westbroek 1 zal er een worden voor de koppositie. Op dit moment delen beide ploegen met HKC deze koppositie, maar na volgende week zal hier verandering in komen. We hopen dan ook dat het publiek in grote getalen aanwezig zal zijn!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden