Foto:

Nieuwe steiger in Woerden officieel geopend

Woerden - Door de coronamaatregelen was het eerder niet mogelijk, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Op donderdag 10 september is de aanlegsteiger in Woerden officieel geopend.

Wethouder Tymon De Weger opende de steiger door het bijbehorende informatiebord te onthullen en nam Wethouder Arthur Bolderdijk het beheer van de steiger op zich.

De steiger met bijbehorend informatiepaneel is een onderdeel van het project: Varen door de Waterlinie. Met dit project wil de Stichting Oude Hollandse Waterlinie het vaartoeristme in het liniegebied stimuleren. ‘Beleef het Rampjaar 1672 en de verhalen rond de Oude Hollandse Waterlinie.’

Om de vaarders mee terug in de tijd te nemen zijn er drie vaarroutes ontwikkeld die zowel digitaal (www.oudehollandsewaterlinie.nl Izi.travel) als in een folder te raadplegen zijn. Zowel de Luxembourg vaarroute als de Willem III vaarroute beginnen in Woerden. 

De Luxembourgroute is 39 km en loopt via de Grecht, Woerdense Verlaat en de Meie, naar Zwammerdam, waarna de Oude Rijn wordt gevold. De Prins Willem III vaarroute, die 59 km is loopt via Linschoten en Montfoort naar Oudewater. Vandaar naar Gouda of – via de Enkele Wierinicke en Prinsendijk – en Nieuwerbrug terug naar de Oude Rijn. 

De routes zijn weergegeven in een folder, te raadplegen via www.oudehollandsewaterlinie.nl en via de Izi.Travel-app.

Na de officiële opening stapte de wethouders terug in de boot om een stukje van de vaarroute persoonlijk te beleven. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden