Logo woerdensecourant.nl


Stichting Omgaan met Pesten verspreid een gratis lespakket

Woerden - Stichting Omgaan met Pesten lanceert de nieuwe campagne ‘Samen maken we het verschil!’’. Een gratis lespakket voor basisscholen, het voortgezet onderwijs en andere organisaties waar jeugd en jongeren samenkomen, maakt deel uit van de campagne en kan worden ingezet in de Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september). Het lespakket is gericht op groepsvorming en kan nu al worden aangevraagd.

Dit jaar heeft de Week Tegen Pesten een bijzondere betekenis in dit proces. Het gaat meer dan ooit over het belang van groepsvorming door de invloed van coronaperiode in het afgelopen schooljaar.

Trainers Jacqueline Toma en Esther van der Tak uit Woerden: “Ons lespakket bestaat uit diverse werkvormen, tips en tools. Je kunt zelf keuzes maken om aan te sluiten bij jouw doelgroep en samen het verschil maken. Elkaar leren kennen, bewegen en samenwerken zijn kernwoorden die in de werkvormen terugkomen. Naast het gratis lespakket dat voor iedereen toegankelijk is, verzorg ik samen met mijn collega trainers workshops en gastlessen rondom de Week tegen Pesten voor kinderen, jongeren, ouders en professionals en vrijwilligers.”

In de praktijk merken Jacqueline en Esther dat ieder kind het verschil kan maken. “Een verschilmaker doet iets goeds, komt in actie en nodigt andere uit om ook het goede te doen. Vanuit Stichting Omgaan met Pesten geloven wij in de kracht van focus op gedrag dat je wel wilt zien. Dat draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag.”

De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek en het geven van workshops en trainingen.

Informatie en lespakket
Voor meer info over mogelijkheden in en rond Woerden, neem contact op met een van de trainers: Jacqueline Toma, 06-28964072, coachingspraktijkzon@gmail.com en Esther van der Tak, 06-29204809, esther@oprechtenergiek.nl..

Vraag het gratis lespakket aan via https://weektegenpesten.omgaanmetpesten.nl/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden