Culturele ontdekkingstocht: 1000 jaar herfst in De Meije


<p>Schraallanden.</p>

Schraallanden.

(Foto: Staatsbosbeheer)

Culturele ontdekkingstocht: 1000 jaar herfst in De Meije

Zegeveld/De Meije - Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 26 september een speciale wandeling door het eeuwenoude landschap van Zegveld en de Meije.

De deelnemers maken tijdens de excursie een reis door de tijd.

De Groene Hart gids ontvangt de deelnemers vanaf 9.45 uur in eetcafé de Halve Maan met koffie/thee. Na een korte inleiding gaan de deelnemers gezamenlijk naar Zegveld waar de wandeling begint. De wandeling gaat via een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden. De gids vertelt hoe de bewoners het land hebben gevormd. 

Na deze wandeling gaan de deelnemers per auto naar de schraallanden van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt men ze zo? De gids onthult het geheim. De schilders van de Haagse School vonden deze kleurrijke weidse polders met prachtige luchten niet voor niets zo boeiend. Om plm. 13.00 uur bent u weer terug bij Eetcafé de Halve Maan.

De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen 8 euro (3 euro voor deelnemers tot 12 jaar). De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan.

Parkeren bij eetcafé de Halve Maan aan de Hazekade 20 in de Meije (Bodegraven).

Aanmelden via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer, of via tel. 06-23646290 (tijdens kantooruren).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden