Ria leeft haar droom met kunst-hotspot!


Ria van Hemert uit Woerden begon een jaar geleden met Nu Art & Design in het oude postkantoor aan de Westdam. FOTO: Morvenna  Goudkade
Ria van Hemert uit Woerden begon een jaar geleden met Nu Art & Design in het oude postkantoor aan de Westdam. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Ria leeft haar droom met kunst-hotspot!

Woerden - De Woerdense Ria van Hemert (55) had een droom: een galerie voor kunst en interieur, waar mensen zich omringd zouden voelen door passie en schoonheid. Een jaar geleden kwam haar droom uit en begon ze Nu Art & Design, in het oude postkantoor aan de Westdam. Inmiddels is de studio een ware kunst-hotspot. Zaterdag was er een klein jubileumfeestje, met klanten en kunstenaars.

Mart Visser, Chris Tap, Robert Roozenbeek, Margo van Erkelens: enkele kunstenaars die door Ria uitgenodigd werden om hun werk te laten zien in haar studio. Allemaal zeiden ze ja, net als Micky Hoogendijk, Maarten Vrolijk, Steve Tepas en Isabelle Scheltjens. Ook bij het jubileum zijn veel kunstenaars aanwezig. Ria heeft hun werk op gevoel uitgekozen, vertelt ze. “Ik moet het mooi vinden en het moet hier passen.” Mart Visser was meteen enthousiast toen hij destijds door de Woerdense werd benaderd. De modeontwerper is tevens beeldend kunstenaar en tegenwoordig ook meubeldesigner. “Het is fantastisch hoe Ria deze studio heeft opgezet”, vindt hij. Ook beeldhouwer Chris Tap is vol lof, net als fotograaf Robert Roozenbeek. De Woerdenaar exposeert wereldwijd met zijn zwart-wit portretten. “Van Siberië tot Stadshotel Woerden”, vertelt Robert.

Gastvrouw Ria is intussen druk met haar genodigden, die coronaproof het jubileum bezoeken. “We hebben het aantal gasten beperkt moeten houden, maar ik wilde heel graag toch even stilstaan bij het afgelopen jaar. Het is een heel mooi jaar geweest, en daar wil ik mijn kunstenaars en mijn klanten voor bedanken.”

De Woerdense werkt vanuit een aangeboren talent: ze vóelt kunst en design en weet intuïtief hoe ze er mensen mee kan inspireren. Eerst benutte ze haar talent voor de kunstzinnige bloemenzaak van zoon Nick van Hemert, nu voor haar eigen galerie. En daar blijft het niet bij, want ze geeft ook interieuradvies en richt complete huizen in. Daar weet bezoekster Janneke Mourik uit Woerden alles van. “Ria heeft mijn nieuwe appartement ingericht”, vertelt Janneke. “Het is prachtig. Ze ziet het en ze weet het meteen.” Ook Anneke Veerman en Ingrid van Senten zijn uitgenodigd voor het eenjarig jubileum. “Wij komen hier heel graag. Het is een prachtige plek.”

Eigenaresse Ria is blij en trots, zegt ze. En dankbaar. Ze heeft haar droom waar kunnen maken en beleeft die nu elke dag. “Ik ben door veel mensen gesteund, mijn partner Peter, onze vrienden Paul en Monique die als investeerder hebben geholpen. Dan nog was het keihard werken, het leek soms onmogelijk, maar ik geloofde erin. Als je echt iets wilt, moet je nooit opgeven.”

VEEL LIEFDE, PASSIE EN VAKMANSCHAP
Ook spraakmakend interieur maakt deel uit van Nu Art & Design. Eigenaresse Ria van Hemert kiest meubelen, lampen, vloerkleden van overal ter wereld en mixt dat in de galerie met beeldende kunst.

Wie rondwandelt ziet de Barcelona chair van het Amerikaanse Knoll, Italiaanse meubelen van Mariani, Deens design van Carl Hansen, Tsjechische glaslampen van Brokis, maar ook wollen en textiele kleden van The Wool Studio uit Den Haag en bijzonder behang van Daisy James uit Giesbeek.

“Alles is gemaakt met heel veel liefde, passie en vakmanschap”, zegt de galeriehoudster, ze is tevens interieuradviseur. “Zoveel schoonheid, daar word je heel gelukkig van.”

Ze kiest soms voor gerenommeerde merken, soms voor jonge designers. “Maar altijd gaat het om een bijzondere kwaliteit. Je voelt de liefde en aandacht van de makers voor hun product.”

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden