Foto:

Dakloze jongeren bij de Nacht Zonder Dak

Woerden - Jongeren van diverse Protestantse Kerken in Woerden laten de tuinen van de Petruskerk vrijdagavond 25 september in een grote krottenwijk veranderen. Het jeugdwerk van de jeugdraad, de jeugdvereniging en jongwoerden.nl organiseren de ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij zo’n 20 jongeren in zelfgebouwde hutten van hout, karton of plastic de nacht door gaan brengen.

Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in India, Bolivia, Kenia en Nepal, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen.

Deze ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear (Tegen armoede). De opbrengst van deze actie is bestemd voor projecten die Tear steunt in India, Bolivia, Kenia en Nepal. Deze projecten helpen straatjongeren waar zij onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst krijgen.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma, waar ook wordt gekeken naar lokale armoede en opvang binnen Woerden. Door de Nacht Zonder Dak, die jongeren veel gezelligheid geeft, hebben zij de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven. Jongeren die mee willen doen, kunnen zich opgeven via www.nachtzonderdak.nl/woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden