Cadeaukaart voor kleine energiebesparende maatregelen in huis


<p>De overeenkomst is getekend door Tymon de Weger, wethouder duurzaamheid en Lex Albers, voorzitter Duurzaam Woerden. </p>

De overeenkomst is getekend door Tymon de Weger, wethouder duurzaamheid en Lex Albers, voorzitter Duurzaam Woerden.

(Foto: )

Cadeaukaart voor kleine energiebesparende maatregelen in huis

Woerden - Alle inwoners van gemeente Woerden valt binnenkort een cadeaukaart ter waarde van 75 euro op de mat. Niet zomaar, maar om te besteden aan kleine maatregelen in huis waarmee ze energie besparen. Denk aan LED-lampen, tochtstrips, een slimme thermostaat of onafhankelijk energieadvies. De bon kan bij drie winkels in Woerden worden besteed.

Eind 2019 was er de mogelijkheid om per gemeente bij de landelijke overheid een subsidie aan te vragen voor kleine energiebesparende maatregelen. Duurzaam Woerden, Wijkplatform Molenvliet, Bewonersvereniging Schilderskwartier Woerden en de Energiegroep Woerden hebben dit in samenwerking met gemeente Woerden aangevraagd. In Woerden is ervoor gekozen om de subsidie aan te bieden in vorm van een cadeaukaart met als doel het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in huis. Afgelopen week tekenden Gemeente Woerden en Duurzaam Woerden een samenwerkingsovereenkomst om huiseigenaren te stimuleren energie te besparen.

Cadeaukaart
Vanaf 15 september valt er bij alle inwoners van gemeente Woerden een brief op de mat met daarin uitleg over de actie. Bij deze brief is een cadeaukaart toegevoegd t.w.v. 75 euro. Dit bedrag kan uitgegeven worden aan onder andere LED-lampen, tochtstrips, een slimme thermostaat of onafhankelijk energieadvies. De cadeaukaart moet geactiveerd worden voor gebruik en kan besteed worden bij een drietal winkels in Woerden. De actie loopt van 1 oktober t/m 31 december 2020. Er is voor deze actie een vast bedrag beschikbaar gesteld door de landelijke overheid. Als dit bedrag besteed is, dan stopt de actie automatisch.

Informatieavonden
In oktober organiseert Duurzaam Woerden met de samenwerkingspartners een aantal informatieavonden waarbij kleine energiebesparende maatregelen en uitleg over de cadeaukaart centraal staan. De eerste is op 1 oktober. In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat bezoekers zich aanmelden via de website van Duurzaam Woerden. Ook worden er in november vier chat-avonden georganiseerd. Hier kunnen inwoners online vragen stellen aan een aantal deskundigen. Kijk voor meer info en aanmelden op www.duurzaamwoerden.nl/cadeaukaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden