<p>Verantwoord verkopen van loten voor de Grote Clubactie.</p>

Verantwoord verkopen van loten voor de Grote Clubactie.

(Foto: De Grote Clubactie)

23 Woerdense clubs doen mee met de Grote Clubactie

Woerden - Vanaf 19 september gaan 23 verenigingen uit Woerden loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80 procent (dit is 2,40 euro) direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10.

Dit jaar doen in de gemeente Woerden de volgende clubs mee:

Harmelen: Korfbalvereniging Tot Harding Onzer Ribben, SC Harmelen SCH , 44, Jeugd Atletiek Vereniging Athloi, OKV Harmelen
Woerden: Filatelistenvereniging Woerden eo, V.E.P., BV Unicum, MHC Woerden, ZPC Woerden, TV Vep Vica et Pota, Voetbalvereniging Vlug en Paraat, Dance Academy Woerden, Blackgospelkoor Miracles uit Woerden, AV Clytoneus en nog enkele andere clubs
Zegveld: Muziekvereniging Kunst na Arbeid
Kamerik: V.V. Kamerik

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente Woerden dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op www.clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden