Foto: Hans van Oosterhoudt

Gemeente sluit woning Woerden wegens vermoeden drugshandel

Woerden - Vanwege de vondst van drugs en producten die gebruikt worden voor de handel in drugs heeft de gemeente Woerden een woning in Molenvliet gesloten. De sluiting geldt vanaf donderdag 17 september voor zes maanden

Eerder dit jaar vond de politie een ruime handelshoeveelheid harddrugs en softdrugs, in een woning aan de Wederikveld in Woerden. Ook werden een grammenweegschaal, drie telefoons en notitieboekje gevonden met verwijzingen naar de telefoons. Dit zijn indicaties van drugshandel.

Veilige woonomgeving
Drugshandel levert onwenselijke en gevaarlijke situaties op in de omgeving. Zo is er een verhoogd risico op overvallen door rivaliserende criminelen (rip deals) en ongewenst bezoek door drugsdealers. Het is dan ook een prioriteit van de gemeente om drugsgerelateerde activiteiten, zoals productie en handel te stoppen. Om de veiligheid van mensen in de omgeving van de woning te waarborgen en te zorgen dat de woning niet langer bekend kan staan als drugspand, heeft de gemeente besloten de woning tijdelijk te sluiten.

Bestrijden doen we samen
Burgemeester Victor Molkenboer: “Veilig samenleven moet vanzelfsprekend zijn in de gemeente Woerden. Drugshandel staat dat in de weg en is onacceptabel. Sluiting is een krachtig middel om drugshandel te stoppen. Inwoners kunnen ons helpen bij de bestrijding van drugshandel, door contact op te nemen met de politie als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem.”

Ondermijnende criminaliteit
Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. Zoals in dit geval door een woning te gebruiken voor de handel in drugs. Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente Woerden helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden