Foto:

Gezellige en geslaagde Opschoonactie van Kruiskerk Woerden

Woerden - Zaterdagochtend 19 september is er vanuit de Kruiskerk een flinke Opschoonactie georganiseerd. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn ruim 20 deelnemers, van jong tot oud, aan de slag gegaan met het opschonen van de wijk rondom de Kruiskerk, het Schilderskwartier en de Hoofdweg richting Zegveld. En met succes, want de groep haalde een flinke berg afval binnen!

De kerk deed voor de tweede keer mee aan de Landelijke Opschoondag. Het initiatief voor deze actie kwam vanuit de Missionaire Commissie van de kerk. Het doel van deze commissie is om met de kerk meer naar buiten te treden. En dat is goed gelukt, want niet alleen hebben de deelnemers de hele wijk een flinke schoonmaakbeurt gegeven, er deden ook diverse doelgroepen mee. Zowel gemeenteleden als wijkgenoten, die niet aan de Kruiskerk verbonden zijn, waren op deze actie afgekomen. Deze laatste groep zou normaliter (lees: als er geen corona was geweest) meedoen met de actie vanuit wijkcentrum de Plint.

Het zonnige weer zorgde ervoor dat de deelnemers met een lekker zonnetje aan de slag gingen. Nadat zij twee uur lang hun geloof én hun handen uit de mouwen hadden gestoken, stond er bij terugkomst voor iedereen een lekker en gezond hapje en drankje klaar, gesponsord door Jumbo Bijlsma.

De reacties van de deelnemers waren erg positief. Het was duidelijk dat het opschonen hard nodig was en dat maakte het heel dankbaar werk. Gelukkig merkten we ook dat er al veel inwoners zelf geregeld hun eigen straat schoonhouden. En dat werkte inspirerend, want sommige deelnemers waren zo enthousiast geworden dat zij thuis nog even in hun eigen wijk door zijn gegaan!

De organisatie kijkt terug op een gezellige en geslaagde Opschoondag. De Missionaire Commissie wil iedereen via deze weg dan ook hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Het is mooi om op deze manier samen een steentje bij te kunnen dragen om onze schepping schoon te houden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden